• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

SASKİ Erenler’de 300 Bin Metre İçmesuyu Hattı İnşa Ediyor

SASKİ Erenler’de 300 Bin Metre İçmesuyu Hattı İnşa Ediyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı, meclis üyeleri ve ilçede...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı, meclis üyeleri ve ilçede görevli muhtarlarla bir araya geldi.

Erenler Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'in yanı sıra Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, SASKİ Daire Başkanları, muhtarlar, teşkilat ve meclis üyeleri katıldı. Şehir genelinde sürdürülen altyapı yatırımları ile ilgili sunum yapan Rüstem Keleş, Erenler'de hayata geçirilecek içmesuyu yatırımının ihale tarihini de açıkladı.

Sunumuna şehir genelinde hayata geçirilen önemli projeleri anlatarak başlayan Rüstem Keleş, "Şehrimize dünya standartları üzerinde su verebilmek için Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi'ni inşa ettik. Bu tesis Türkiye'ye örnek oldu. Çelik İsale hattını tamamladık. İsale kaynaklı su kesintilerinin önüne geçtik. ADASU HES'i inşa ederek kendi enerjimizi üretmeye başladık. Yaklaşık 100 milyonluk yatırımımız olan Akçay Barajı'nda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Karasu ve Kocaali bölgesinin içmesuyunu ihtiyacını karşılayacak Çamdağı Barajı'nın da proje hazırlık çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Sunumunun devamında 2023 vizyonu çerçevesinde Erenler'de hayata geçirilecek çalışmalar ile ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, tüm ilçeyi ilgilendiren içmesuyu yatırımının ihalesine 29 Mart Salı günü çıkılacağını belirtti. Rüstem Keleş, "99 depremini geçiren, artık Erenler'in ihtiyacını karşılamayan, zaman zaman kesintilere sebep olan içmesuyu hatlarını ve şebekeleri yenileyeceğiz. Erenler'e bağlı tüm mahallelerimizde çalışmalarımız olacak. Yaklaşık 300 bin metre imalat yapacağız. Su kayıplarının önüne geçecek, içmesuyu kalitesini de güvence altına alacak yatırımımızın ihalesine inşallah 29 Mart Salı günü çıkacağız" dedi.

Hayata geçirilecek yatırımda tüm paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde olacaklarını da belirten Rüstem Keleş, "Hemşerilerimizin herhangi bir sıkıntı yaşamaması için imalatımızı hatların en uç kısmından başlatacağız. Farklı mahallelerde birden fazla ekiple çalışmalarımızı yürüteceğiz. İmalatın ardından hemen dolgular yapılacak ve güzergahlar trafiğe açılacak. Hemşerilerimizin herhangi bir sorun yaşamaması için tüm tedbirleri alacağız. Projemiz kapsamında ayrıca ilçemizde yağmursuyu hattı imalatımız da olacak. Erenler'in 50 yıllık içmesuyu ve altyapı geleceğini garanti altına alacak çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Rüstem Keleş ayrıca Erenler'e bağlı Sakarya Nehri'nin doğusunda kalan mahalleleri de kapsayan Doğu Bölge Kanalizasyon Projesi'nde de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Rüstem Keleş'in sunumunun ardından söz alan muhtarlar, SASKİ'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, "SASKİ, şehrimizin tüm ilçelerinde önemli projeleri hayata geçiriyor. Bölgemizde içmesuyu hatlarının eski olması sebebiyle su kaybı yaşanıyordu. SASKİ'nin ilçemizde hayata geçireceği proje ile su kayıplarının da önüne geçilmiş olacak. İlçemizde yapmış oldukları projeler için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SASKİ Erenler’de 300 Bin Metre İçmesuyu Hattı İnşa Ediyor

SASKİ Erenler’de 300 Bin Metre İçmesuyu Hattı İnşa Ediyor

SASKİ Erenler’de 300 Bin Metre İçmesuyu Hattı İnşa Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim