• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Saruhanlı’ya Yüksekokul Binası Yapılacak

Saruhanlı’ya Yüksekokul Binası Yapılacak
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Saruhanlı'ya yeni bir Meslek Yüksekokulu binası kazandırmak için çalışma başlattıklarını, bu çerçevede...

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Saruhanlı'ya yeni bir Meslek Yüksekokulu binası kazandırmak için çalışma başlattıklarını, bu çerçevede yer tespiti konusunda ilgili kurumlar arasında mutabakat sağlandığını bildirdi.

Saruhanlı İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sabih Özer, Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı ve Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'ye makamında ziyaret etti.

Başkan Yaralı, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini, ilçedeki Yüksekokulun geleceği ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanacağını kaydetti.

Saruhanlı'da Gıda Teknolojisi ve İşletme Yönetimi bölümlerinin yanı sıra yeni bölümlerle eğitim verecek yeni bir Yüksekokul binası yapılmasının gündemde olduğunu ifade eden Yaralı, şu bilgileri verdi:

"Saruhanlı'da 450 öğrencinin eğitim gördüğü Yüksekokul binasının fiziki şartları iyi olmadığından ilçemize yeni bir okul binası yapılmasına karar verilmişti. Bu kapsamda Rektör hocamızla bir görüşme yaptık. Kendisi de böyle bir çalışmaya sıcak bakıyor. Saruhanlı Meslek Yüksekokulu'na tam donanımlı yeni bir bina kazandırılması ve yapılabilecek diğer projeleri görüştük. Uzun yıllardır arzuladığımız ve bazı projelerin de çizildiği yeni yüksekokul binası için hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızı tamamlayacağız. Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi ile beraber, bunu rahatlıkla başaracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Yaralı, Çelebi'nin CBÜ'ye hak ettiği noktaya getirecek, saygın ve başarılı bir kişiliğe sahip olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Rektör hocamızın misafirperverliği, ilgi ve alakası bizler gerçekten memnun etti. Kendisi eğitim ve öğretime büyük önem veriyor. Okulların fiziki şartları konusunda çok hassas, el birliği içinde Manisa'nın ve Saruhanlı'nün eğitime büyük katkılar sağlamayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Çelebi ise Saruhanlı heyetini üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Biz, alt yapıdaki eksiklerimizi hızla tamamlamayarak, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilgi ve birikimi insanlarımıza sunmalıyız. Manisa'mız hem sanayi hem de tarım potansiyeli bakımından ülkemizde ilk sıralardadır. Dolayısıyla üst düzey ve kaliteli eğitim-öğretim verebileceğimiz modern ve donanımlı binalara ihtiyacımız var. Saruhanlı Meslek Yüksekokulu binamız bizi üzen bir durumda, çok eski ve fiziki olarak çok yetersiz. Saruhanlı ilçe yönetiminin böyle bir çalışmasının olması beni ayrıca mutlu etti" dedi.

Bu arada görüşmede ilçeye Yüksekokulun yanı sıra Fakülte yapılması da gündeme geldi.

Saruhanlı’ya Yüksekokul Binası Yapılacak

Saruhanlı’ya Yüksekokul Binası Yapılacak

Saruhanlı’ya Yüksekokul Binası Yapılacak

Saruhanlı’ya Yüksekokul Binası Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim