• BIST 9530.85
  • Altın 2474.123
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Saruhanlı’ya 74 milyonluk altyapı yatırımı geliyor

Saruhanlı’ya 74 milyonluk altyapı yatırımı geliyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı ilçe merkezinde Uğur Mumcu Parkı ve Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi...

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı ilçe merkezinde Uğur Mumcu Parkı ve Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesinde muhtarların sorularını cevaplayan Başkan Ergün, yaptığı konuşmada MASKİ'nin ilçede 14 milyon 690 bin lira yatırım yaptığını ve 74 milyon TL daha yatırım yapacaklarının müjdesini verdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı ilçesinde yapacağı açılış programı öncesinde meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltı programına; MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu,Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, Saruhanlı Koordinasyon Şube Müdürü Nuri Güncan, MASKİ İlçe Şefi Serdar Özgedik, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Saruhanlı İlçesi Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Kahvaltı programında muhtarların talep ve isteklerini dinleyen Başkan Ergün, gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi. Açılış kurdelesi kesilmeden önce bir konuşma yapan Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte MASKİ'nin yaptığı hizmetler ile bundan sonraki süreçte yapılacak projeleri paylaştı.

74 Milyon TL'lik yatırım planlandı

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün ilçede yaptıkları yatırım bedellerinden bahseden Başkan Ergün, "Yalnızca MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla bugüne kadar Saruhanlı ilçemiz genelinde 14 Milyon 690 Bin liralık yatırım yaptık. Kalan süredeki planlamalarımızla 74 Milyon liralık bir yatırımın daha geleceğinin müjdesini şimdiden vermiş olayım. Hayırlı olsun inşallah" dedi.

4 yıla yakın bir zamandır büyükşehir olduklarını ifade eden Başkan Ergün, "Biz ekibimizle birlikte yıllardır yapılmayanı yapıyor, kangren haline dönmüş sorunların çözümü için çalışıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün 101 mahalle projesi vardı hatırlarsanız. Kaliteli ve sağlıklı altyapı ağları ile mahallelerin dönüşümü için yaptığımız bu çalışmalar kapsamında Saruhanlı'mızda 71 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattını yeniledik. 101 Mahalle Projesi kapsamında; Adiloba, Lütfiye, Taşdibi, Tirkeş ve Kumkuyucak mahallelerinin altyapısını çağın gereklerine uygun hale getirdik" dedi.

101 Mahalle Projesi'nin ardından başlatılan 154 Mahalle Projesi ile Saruhanlı'da da büyük bir altyapı dönüşümüne imza atacaklarını vurgulayan Başkan Ergün,"Projemiz kapsamında köyden mahalleye dönüşen; Kayışlar, Azimli, Kepenekli, Apak, Çullugörece, Kemiklidere, Şatırlar ve Sarıçam mahalleleri ile beldeden mahalleye dönüşen; Alibeyli, İshakçelebi, Hacırahmanlı ve Halitpaşa'da altyapı çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Koldere, Büyükbelen, Mütevelli, Gökçeköy ve Paşaköy gibi belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin de altyapısını günümüz standartlarına taşıyacağız. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasına müteakip ise mahallelerimizin üstyapısını yapacağız" açıklamasını yaptı.

Atıksu arıtma tesisleri ile Gediz'in korunmasına yönelik önemli adımlar attıklarının altını çizen Başkan Ergün, tesislerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Ergün, "Saruhanlı atıksu arıtma tesisini işler hale getirdik. Turgutlu'da bulunan atıksu arıtma tesisimizi geçtiğimiz aylarda hizmete aldık. Manisa merkezde inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesisini 2018 yılı başında ön işletmeye alacağız. 105 milyon Türk Lirası'na inşa ettiğimiz bu iki tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca dere ıslah çalışmaları ve içme suyu arıtma tesisleriyle su depolarının sağlıklı hale getirilmesi çalışmalarımız da mevcut. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Saruhanlı’ya 74 milyonluk altyapı yatırımı geliyor

Saruhanlı’ya 74 milyonluk altyapı yatırımı geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim