• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sarraf, Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı

Sarraf, Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı
Kapatılan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması şüphelisi Rıza Sarraf, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun, 22 Nisan 2014 tarihinde yapılan CHP grup toplantısındaki sözleri nedeniyle Sar

Rıza Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım'ın açtığı tazminat davasının dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun 22 Nisan 2014 tarihli CHP grup toplantısındaki beyanları nedeniyle 100 bin TL manevi tazminat talep etmişti. Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında, “Rıza Sarraf’ın aile fotoğrafında da önemli bir yeri var. Balkon konuşmasında bütün soyguncular oradaydı, Sarraf da orada olsun. Rüşvetin adı cari açık olsun. Çıkarıyorsunuz Reza Zarrab’ı arkasında fon olarak Türk bayrağı kullanılıyor. En ağrıma giden budur. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır. Bunun hesabını havuz medyasından soracağız” sözleriyle alenen hakaret ettiği öne sürülmüştü. İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında Rıza Sarraf ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu avukatları temsil etti. Sarraf ve Kılıçdaroğlu ise duruşmaya katılmadı.

Takipsizlik kararını hatırlattı

Sarraf’ın avukatı Gizem Naz Gündoğan, “Davalı kamuoyu önünde hakaret ve iftira niteliğindeki ve  eleştiri mahiyetinde kabul edilemeyecek sözlerle siyasetçi olamayan müvekkile saldırıda  bulunduğundan talebimiz gibi karar verilsin. Müvekkil hakkında iddia olunan usulsüz  ilişkiler ile ilgili  takipsizlik kararı verilmiştir. Mahkeme kararı yoktur” diyerek davanın kabulüne karar verilmesini talep  etti. 

“Rüşvet verdiği sabit”

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise, Sarraf'ın siyasetçi olmasa bile bakanlarla usulsüz ilişkide  olduğunun tüm kamuoyunca bilindiğini kaydederek, “Hakim kararı ile tespit edilen tape kayıtları  uyarınca bakanlara rüşvet verdiği sabittir. Yine bunlara göre Zafer Çağlayan’a rüşvet için adamına  saat teslim ettiği ortadadır. Ayakkabı kutularında paralar verildiği aşikardır” dedi. Çelik, altınlara el  konulması sırasında Sarraf''ın telefon konuşmasında 'rüşvet verin' dediğini kaydederek, “Oradaki görevliye sahte belge düzenletmeye çalışan biri olarak ancak dava konusu konuşmada geçenler söylenebilirdi. Ne davacı asıl ne de vekil rüşvet vermediğini söylememiştir. Haksız davanın reddine  karar verilsin” diye konuştu. Davayı karara bağlayan mahkeme de Kılıçdaroğlu’nun 5 bin TL manevi  tazminatı yasal faizi ile Rıza Sarraf’a ödemesine karar verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim