• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Şarkılı Türkülü Şans Dağıtıyor

Şarkılı Türkülü Şans Dağıtıyor
İzmirli seyyar Milli Piyango bayisi Emine-Selim Topal çifti, zabıta ekiplerinin uygulamalarından bıkınca satışlarını artırmak için araçlarını çareyi...

İzmirli seyyar Milli Piyango bayisi Emine-Selim Topal çifti, zabıta ekiplerinin uygulamalarından bıkınca satışlarını artırmak için araçlarını çareyi mobil bayi yapmakta buldu. Mobil Milli Piyango bayisinde müzikli reklam filmini de oynatan Topal çifti, sokak sokak gezerek şans dağıtıyor.

Yılın son günü yaklaşırken, Milli Piyango'nun 55 milyon TL ödüllü yılbaşı özel çekilişi biletlerinin satışı hız kazandı. Bu satışlardan payını almak isteyen seyyar Milli Piyango bayileri gelirlerini arttırmak için çeşitli yollara başvuruyor. Bayiler, dikkat çekmek için teknolojiyi de kullanmaya başladı. Bunlardan biri de 1992 yılından beri İzmir'de bayilik yapan Emine-Selim Topal çifti.

Yıllardır Konak meydanında İzmirlilere şans dağıtan Emine Topal (53), rahat çalışamadıklarından yakındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin uygulamalarından yakınan Topal, "Satışlarımız güzel gidiyor ama rahat çalışamıyoruz. Banka bana güvenip pos cihazı verdi, belediye "kredi kartı geçerlidir" yazısını takmama izin vermedi. "Yer belediyenin, baş bizim" dedik, yazıyı başımıza taktık" şeklinde konuştu.

SOKAK SOKAK GEZİYOR

Belediye ekiplerinin bu tutumları üzerine satışlarını arttırmak için kendilerince çeşitli önlemler alan çift, araçlarını modifiye ederek adeta mobil bayi haline getirdi. "Kredi kartı geçerlidir" yazısını tezgahlarına asamayınca 500 TL harcayıp kendilerine reklamlı montlar yaptırdıklarını söyleyen Selim Topal (57), aracının üzerine yaptırdığı özel platformla sokak sokak gezerek insanlara şans dağıtıyor.

"ZABITANIN ZULMÜNDEN KURTULMAK İSTİYORUM"

Aracının üzerine monte ettiği LCD televizyon ile kendisi için yaptırdığı reklam filmini yayınlayan Topal, "2001 senesinde satışlar çok düşük olan bir yere oturdum, teknik bilgimi kullanarak satışları artırdım. Bazı kişiler benim elimden almaya çalıştılar. Ben 2001'den 2008'e kadar büyüdüm, 2009'dan 2015'e kadar devamlı küçüldüm. Bu sefer satışımı arttırmak için çareyi sokak sokak arabamla dolaşmakta buldum. Ben zabıtanın zulmünden kurtulmak istiyorum" dedi.

İnsanların kendisini görünce güvenilir bulduğunu söyleyen Topal, bu sayede satışlarını artırdığını ifade etti.

Şarkılı Türkülü Şans Dağıtıyor

Şarkılı Türkülü Şans Dağıtıyor

Şarkılı Türkülü Şans Dağıtıyor

Şarkılı Türkülü Şans Dağıtıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim