• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Sarkık Göz Kapağı Yaşlı Gösteriyor

Sarkık Göz Kapağı Yaşlı Gösteriyor
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, sarkık göz kapağının yaşlı gösterdiğini belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, sarkık göz kapağının yaşlı gösterdiğini belirtti.

Bazen ileri derecede üst göz kapaklarının sarkmasının göz kapaklarını açmakta zorluk oluşturduğunu ifade eden Op. Dr. Muzaffer Çelik, "Göz kapakları ve göz çevresi kişi için ifade açısından önemlidir. Genelde şikayetler yorgun ve üzgün yüz ifadesi şeklindedir. Bazen de insanlarda özellikle alt göz kapaklarında torbalanmalara rastlanabilir, bunlar çoğu kez kalıtımsaldır ve tedavisi mümkündür. Kranioplastın bu tip rahatsızlıklarda yaklaşımı kaşların pozisyonuna göre değişir. Bazen alın ve kaşlardaki sarkmalar üst göz kapaklarında deri bolluğuna neden olur. Bu durumlarda endoskopik alın ve kaş kaldırmayla aynı zamanda üst göz kapak estetiği uygulanır. Kaş pozisyonu normalse sadece deri bolluğu ve yağ fıtıklaşması düzeltilir" diye konuştu.

"Alt göz kapağında yaklaşım yanak pozisyonuna göre değerlendirilir" diyen Op. Dr. Çelik, şunları söyledi:

"Eğer yanaklarda sarkma fazla, göz ve burun arasında yanağa uzanan bir hat olmuşsa yanak kaldırma ile birlikte alt göz kapağı estetiği yapılır. (SOOF lifting) Sadece torbalanma mevcutsa yağ yastıkçıklarının eski yerine gömülmesi ameliyatı yapılır. Bu teknik bizim uyguladığımız yeni bir tekniktir. Yağ alma işlemi değildir. Yağ alınarak yapılan ameliyatlarda oluşan gözlerde çukurlaşma ve yaşlı bakış bu yöntemle önlenmiş olmaktadır. Bu teknik ayrıntı çok önemlidir. Gençlerde ve kalıtımsal olan göz kapağı torbalanmalarında dışarıdan hiçbir kesi yapmadan fazla yağ kesecikleri göz kapağı içerisinden azaltılmaktadır. (Tranconjonctival blepharoplasty) Göz kapağı çevresi ameliyatları lokal veya genel anestezi ile yapılır. Hastanede kalmayı gerektirmez. Bu operasyon kirpiklerin olduğu hizada doğal çizgilerin üzerinden yapılır. Ameliyat izi kalmaz. Dikiş alma yoktur, ağrı yoktur. Sadece gözlerde birkaç gün süren ödem ve bazen morluklar olabilir. Göz kapaklarının tam şeklini alması için genel plastik cerrahinin yara iyileşme konsepti olan 4-6 ay bir süre gerekir. Ancak bu süre içerisinde kişiyi rahatsız edecek görünümle ilgili şikayetler olmayacaktır. Bu ameliyatla bakışlarda canlanma, yorgunluk ve yaşlılık ifadelerinde gençleşme olacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim