• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Sarıkamış Türkiye’nin En Güvenli Kayak Merkezi

Sarıkamış Türkiye’nin En Güvenli Kayak Merkezi
Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayakseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayakseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Binlerce yerli ve yabancı kayaksevere kapılarını açan Cıbıltepe Kayak Merkezi, son günlerde yaşanan terör olaylarından en çok zarar gören kayak merkezlerinden biri olmasına rağmen yine de özellikle bölge insanından yoğun ilgi görüyor.

Kars Valiliğinin resmi sitesinde önlem amaçlı; "Kars'ta meydana gelebilecek terör olaylarının önlenmesi maksadıyla valiliğimiz koordinatörlüğünde icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için Sarıkamış Boyalı Ormanları Bakanlar Kurulu kararı ile Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir" ifadesi yer aldı.

Kayakseverler, bölgedeki teröre rağmen Sarıkamış'ın Doğu Anadolu Bölgesinin en güvenli yeri olduğunu belirterek herkesi Sarıkamış'a davet etti.

"SARIKAMIŞ KIŞ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BÖLGE"

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinde hafta sonunu geçiren kayak severler, "Sarıkamış kış turizmi için gerçekten önemli bir bölge, çok güvenli bir bölge her şeyden önce, güvenlik gerekçesiyle bazı kuşkuları olan vatandaşlarımız varsa kesinlikle bu kuşkularını aşmalarını istiyorum. Biz buradayız. Sezonun başından itibaren her hafta sonu kayağa geliyoruz. Böyle doğal güzellik içerisinde, böyle bir güzel pistin olduğu bir bölgede kayak yapmayı herkese tavsiye ediyorum. Sarıkamış'ı herkesin en azından bir kez görmesini öneriyoruz" dediler.

"SARIKAMIŞ'IN GÜVENLİ OLDUĞUNU ASLINDA TÜRKİYE BİLİYOR AMA BAZI ÇARPITMALAR İNSANLARI TEDİRGİN EDEBİLİYOR"

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezinin dünyanın sayılı, Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken bir kayaksever, "Sarıkamış'ın güvenli olduğunu aslında Türkiye biliyor. Ama bazı çarpıtmalar insanları doğal olarak tedirgin edebiliyor. Sarıkamış'ın güvenliğinde sıkıntı hiçbir zaman olmadı. Olacağını da sanmıyorum. Çünkü Sarıkamış artık Türkiye'yi aştı Avrupalı bir kent olma yolunda ilerliyor. Bizim insanlarımızı, doğu insanını, bilakis Sarıkamış insanını zaten bilen bilir. Misafirperverdir, candır, ciğerdir, aykırı işlerle hiçbir zaman işi olmadı bu toplumun olmaz. Doğu Anadolu'nun en güvenli yeri burası desem abartmış olmam" diye konuştu.

Öte yandan hafta sonunu sevdikleriyle birlikte değerlendirmek isteyen kayak severler, soluğu Cıbıltepe Kayak Merkezinde aldı. Sıcak ve güneşli havada kristal kar üzerinde kaymanın keyfini çıkardılar. Bazı vatandaşlar kar üzerinde semaver ve mangal yakarak gönüllerince eğlendi.

Sarıkamış Türkiye’nin En Güvenli Kayak Merkezi

Sarıkamış Türkiye’nin En Güvenli Kayak Merkezi

Sarıkamış Türkiye’nin En Güvenli Kayak Merkezi

Sarıkamış Türkiye’nin En Güvenli Kayak Merkezi

Sarıkamış Türkiye’nin En Güvenli Kayak Merkezi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim