• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler
Sarıkamış'da 101 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin asker için Bilecik'te yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış'da 101 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin asker için Bilecik'te yürüyüş düzenlendi.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Şentürk, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, İl Jandarma Komutan Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, askeri erkan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan katılımcılara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından atkı, şapka ve eldiven dağıtıldı.

"BUGÜN TARİHİMİZİN EN DRAMATİK SAVAŞLARINDAN BİRİNİN ANMA GÜNÜDÜR"

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan duaların ardından konuşma yapan İl Müdürü Aslan Yıldız, bütün katılımcıları selamlarken, "Gençlik Ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl Sarıkamış'ta ve 81 İl Merkezimizde "Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla Aziz Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü düzenlenmektedir. Bugün tarihimizin en dramatik savaşlarından birinin anma günüdür. Bizim tarihimizde zaferler kadar acılarda büyük yer tutar. Yemen, Kızgın Çöllerde, Çanakkale'nin derin sularda, Sarıkamış'ta dondurucu soğukta şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesini anlatır. Bu vatanımız kolay kazanılmadı bunu çok iyi bilmeliyiz. Eğer bugün rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, birilerinin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte buda gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır. Bir ülkede her alanda vatan ve milleti için kendini feda etmeye hazır gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke batmaz ve yıkılmaz. O zaman Sarıkamış başta olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş tüm şehitlerimize yakışır bir evlat olmamız için buradan şu mesajları iyi almamız gerekir. Hepimiz görev düştüğünde vatanımız için milletimiz için her türlü fedakarlığı yaparak gerektiğinde şehit olmaya hazır olmalıyız. Ancak bunun yanında yapmamız gereken başka fedakarlıklar ve görevlerde vardır. Bir kere hepimiz işlerimizi ve görevlerimizi, hiçbir mazerete sığınmadan en iyi ve başarılı bir şekilde yerine getirerek ülkemize ve milletimize faydalı olmalıyız. Ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını kendi kişisel çıkarlarımızın üstünde tutmalıyız. Ne iş yapıyorsak yapalım o işi en iyi şekilde yapmalıyız. Çünkü sevgili gençler Mehmetçiklerimiz ve aziz şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Gözlerini kırpmadan bu cennet vatanımız için bizler için canlarını feda etmişlerdir. Sevgili gençler sizlerin de aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır. Sarıkamış Destanının 101'inci yıl dönümünde başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Konuşmanın ardından İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Stadyum Caddesi, Bilecik Belediyesi önünden devam ederek, Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde son buldu. Türbe önünde katılımcılara çorba ikramının ardından yürüyüş sona erdi.

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim