• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Sarıkamış şehitleri Bitlis’te anıldı

Sarıkamış şehitleri Bitlis’te anıldı
Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, geçmişte oynanan oyunların günümüzde de ülkemiz üzerinde oynandığını, bütün bunlar karşısında bir ve birlik olmak gerektiğini belirtti.

Bitlis'te 3 Ocak tarihinde planlanan ancak yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı, Bitlis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, şunları söyledi: "Şehitlerimiz, bu vatan için verebilecekleri en kıymetli şeylerini, canlarını vermişlerdir. Analar, babalar, eşler ise verebilecekleri en kıymetlilerini, evlatlarını bu vatan için vermişlerdir. Dolayısıyla Allah hiç kimseyi vatansız bırakmasın vatan her şeyin başıdır. İşte Kur'an-ı Kerim'de de denildiği gibi bir kişiyi öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Ancak vatan savunması olunca öldürebilirsiniz demiştir. Osmanlı 9 cephede savaştı. Birçok cephede savaşı kaybetti. Bugünkü Türkiye'nin varoluşunu sağlayan Çanakkale'de yalnız zafer elde ettik. Kimlerle mücadele ettik. Başı İngilizler çekiyor. Fransızlarla, Ruslarla, bir de Çanakkale de yanımızda mecbur kaldığımız Almanya ile. Bütün küfür alemi dediğimiz açıkçası Müslümanlara hayat hakkı tanımayan zalim, güçlü ve egemen bir cephe ile savaştık. Bugün kimlerle sıkıntılar yaşıyoruz. Aynı İngiliz, Fransız, Rus ve bir de onların hamisi Amerika yine kapımıza dayandılar. O eski alışkanlıklarının devamı bugün Müslüman aleminin başına bela oldular. Bütün mazlum olmuş ülkelere, halklara umut olmuş, ayakta kalmış Türkiye'nin başına bela oldular. Peki neden Türkiye? Osmanlı, Selçuklu gibi gelenekleri olan büyük bir devlet, tarihin her döneminde büyük medeniyetler kurmuş, şu anda da büyük potansiyele sahip bir devlet. Bir güçlenirse, suçüstü durumları var. Kan akıttılar, zulmettiler, tecavüz ettiler, birçok pislikler yaptılar. Türkiye güçlenirse, Orta Asya'daki o küçük devletlere umut olacak. İş kötü. O zaman ne yapmalı? Bunun canına okumalı. Fırsat vermemeli. O zaman ne yapmalı? Allah'ın dediğini yapmalıyız. Bir olmak zorundayız, birlik olmak zorundayız. Biz kardeşiz. Müslüman olan herkesle kardeşiz. O zaman bir olmak bu oyunu görmek, haşa aptal olmamak gerekiyor."

Programa; Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Gençlik Hizmetleri İl Müdür Vekili Medeni Öztaş, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Daha sonra Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Törehan Serdar tarafından "Sarıkamış Harekatı" konulu konferans verildi. Program, Sarıkamış şehitleri için yazılan şiirlerin okunması ve sinevizyon programı ile sona erdi.

Sarıkamış şehitleri Bitlis’te anıldı

Sarıkamış şehitleri Bitlis’te anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim