• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Sarıkamış şehitleri Artvin’de yürüyüşle anıldı

Sarıkamış şehitleri Artvin’de yürüyüşle anıldı
Artvin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından "Gençlik Şühedanın İzinde" adlı Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.

Artvin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından "Gençlik Şühedanın İzinde" adlı Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.

Anma programı, Artvin Gençlik Merkezi'nin valilik önünde üzerinde Türk bayrağı bulunan atkı ve bere dağıtımıyla başladı. Artvin Valiliği önünde bir araya gelen yaklaşık beş binden fazla kişi, Türk bayrağı ile Cumhuriyet Caddesi, Halkevi Caddesi'ni takip ederek Kolorta mevkisinde bulunan Garnizon Şehitliğine kadar yürüdü. Yürüyüşe Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Başsavcı Sedat Çelik, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Garnizon Şehitliği önünde düzenlenen törende konuşan Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, "103 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen ecdadımızı anmak ve onların kuşandığı vatan sevgisiyle kuşandığımızı dosta, düşmana bir kez daha duyurmak için bir araya geldik. 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak daha yüce bir makam yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Sarıkamış'ta hayallerini, umutlarını, istikballerini kalbine gömerek toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu millet onlara minnettardır. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun" dedi.

Vali Doğanay, ise "Başta Sarıkamış Harekatı olmak üzere vatan uğrunda şehit düşen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu programa katılmaktan onur duydum. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Programda Sarıkamış Harekatı'nı anlatan konuşmayı ise 25. Hudut Tugay Komutan Yardımcılığı adına Üsteğmen Murat Şimşek yaptı. Konuşmaların ardından Artvin Gençlik Merkezi üyesi gençlerden Tolga Altuntaş, "Ben Anadoluyum" adlı şiiri okudu. Ardından şehit babası Rıza Polat "Kurtardık" adlı duygu yüklü şiiri okudu. Günün anısına Türk bayrağı Artvin Valisi Doğanay'a takdim edildi. Anma programı, protokol üyelerinin Garnizon Şehitliği'ni ziyareti ve aziz şehitlere yapılan dualarla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim