• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Kars Belediye Başkanı Murataza Karaçanta, Sarıkamış'ta donarak şehit olan askerleri 101 yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Kars Belediye Başkanı Murataza Karaçanta, Sarıkamış'ta donarak şehit olan askerleri 101 yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Başkan Karaçanta, o günlerde yaşanan acının verilen mücadelenin ne kadar da zor ve bir o kadar da kutsal olduğunu anlamamanın münkün olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; "Sarıkamış Şehitlerini andığımız bu günde şöyle bakıyorum da o günlerde yaşanan acının verilen mücadelenin ne kadar da zor ve bir o kadar da kutsal olduğunu anlamamak mümkün değil. Bundan 101 yıl önce o zamanın şartlarında kılık kıyafet yok, yiyecek yok hava şartları don en üst seviyede ama Mehmetçik vatan uğruna dağlarda mücadele içinde Şahadet şerbetini içiyor" dedi.

"SARIKAMIŞ HAREKATI TÜRK ASKERİ VE HALKININ EN ZOR ŞARTLARDA BİLE VATANI İÇİN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTEREN ÜSTÜN BİR FEDAKARLIK DESTANIDIR"

Bizler ise buradan çok dersler çıkarmalıyız. Yokluklar içinde bize vatan bırakan ecdadımız rahat uyuyun biliniz ki emanetiniz emanetimizdir diyen Karaçanta; "Sarıkamış Harekatı Türk askeri ve halkının en zor şartlarda bile vatanı için neler yapabileceğini gösteren üstün bir fedakarlık destanıdır. 22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihlerinde Sarıkamış, Türk harp tarihinin en acı muharebelerine sahne olmuştur. Türk Ordusu, ağır koşullar altında yapılan bir muharebede kahramanca savaşmıştır. Türk Ordusunun kayıplarındaki asıl etkenler, çetin arazi ve şiddetli kış şartları ile teçhizat eksikliği ve ikmal yetersizliğidir. Çok ağır koşullar altında kahramanca savaşan Türk askeri, muharebenin sonuna kadar direnmiş, vatanını korumak ve başarıya ulaşmak için sonsuz gayret göstermiştir" diye konuştu.

Sarıkamış Harekatı, Türk milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin bir delili olduğunu ifade eden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Sarıkamış şehitlerini Acımasız ve dayanılmaz tabiatın tüm zorluklarına rağmen, emrin ve itaatin doruk noktasında bir tavır sergileyenleri, vatan için ve kendi nesillerinin geleceği için kar ve soğuğun derinliklerine girenleri, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Allahuekber Dağlarında hakkın rahmetine kavuşan bütün şehitlerimizi bir ke daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim