• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sarıkahraman: “Devletin Şefkatli Eli Fındığın Üzerinde Olmalı”

Sarıkahraman: “Devletin Şefkatli Eli Fındığın Üzerinde Olmalı”
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındıkta müdahale alımının şart olduğunu ifade ederek, "Devletin şefkatli eli fındığın üzerinde...

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındıkta müdahale alımının şart olduğunu ifade ederek, "Devletin şefkatli eli fındığın üzerinde olmalıdır" dedi.

Oda binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına muhtarlar, üreticiler ve basın mensupları katıldı. Sarıkahraman açıklamasında, "Ziraat danışmanı arkadaşlarımız bireysel olarak kendi üreticilerine eğitimler verdi. Biz bunları zaten yapıyoruz. Ancak fındık fiyatı da 13-14 TL'den 9 TL'ye düştüğünde zaman zaman biz bu etik olmadı, yakışmadı da diyoruz. Kimse bu konuda bizi yanlış anlamasın, biz bu konuda kanunun bize verdiği yetki çerçevesinde savunacağız. Fındık kilogramının 8 TL'ye mal olduğunu bulduk ama 9 TL'ye benden aldığın fındık herhangi bir satış noktasında birinci sınıfı 74 TL, ikinci sınıfı 69 TL. Ziraat odaları ilk defa bu kadar çok fındığı emanete bıraktırmadı. İlk defa bu yıl üretici biraz fazla bilinçlendi. Şu anda yüzde 30-40 civarında bir fındık, üreticimizin evinde bekliyor. Lisanslı depo maliyeti yüksek olduğu için borsa haklı olarak ben buradan çekiliyorum" diye konuştu.

"Bizim bütün çaba ve isteklerimiz devletin müdahale alımında TMO veya FİSKOBİRLİK'in etkin rol oynayabilmesi" diyen Sarıkahraman şunları söyledi: "FİSKOBİRLİK pek gündem de yok ama bizim gündemimizde var. FİSKOBİRLİK'çilerde zaman zaman bunlar ziraat odalarının kuru gürültüsü diyor. Biz Ankara ziyaretimizde bu işin öncü başının FİSKOBİRLİK'in geçmesi gerektiğini söyledik. FİSKOBİRLİK yöneticilerinin şu anda Meclis'in önünde kamp kurmaları lazım. Ben bu işin lokomotifinin FİSKOBİRLİK'in olmasından yanayım. FİSKOBİRLİK'imizi düzeltmeliyiz. Yaklaşık 20 gün önce Genel Başkanımız, Tarım Bakanını ziyarete gitti. Ziyarette Genel Başkanımız, Bakanımıza fındıkçının durumunu anlattı. Genel Başkanımız ayrıca "fındık ülkemize 3 milyar dolar gelir sağlayan bir ürün. Böyle bir ürüne devletimizin şefkatli elinin üzerinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Devletimizin TMO veya FİSKOBİRLİK kanalı ile şefkatli eli fındığın üzerinde olmalıdır."

Sarıkahraman: “Devletin Şefkatli Eli Fındığın Üzerinde Olmalı”

Sarıkahraman: “Devletin Şefkatli Eli Fındığın Üzerinde Olmalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim