• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Sarıgül’ün yumruk davasında karar açıklandı

Sarıgül’ün yumruk davasında karar açıklandı
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, Feshane'de katıldığı etkinlikte Mustafa Suver isimli vatandaşa yumruk attığı diasına ilişkin açılan davada karar açıklandı. Sarıgül ‘basit yaralama’ suçundan bin TL para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki sanık Mustafa Sarıgül ile müşteki sanık Mustafa Suver katılmazken tarafları avukatları temsil etti.

“MUSTAFA SÜVER KÜFÜR ETTİ”

Duruşmada Sarıgül’ün koruma görevlisi Hüseyin Gürol ile teknik personellerinden Caner Dursun tanık olarak ifade verdi. Koruma görevlisi Hüseyin Gürol, Sarıgül’ün iddia edildiği gibi şikayetçi Mustafa Süver’e yumruk atmadığını belirtti.

Mustafa Süver’in, Mustafa Sarıgül’e küfür ettiğini iddia eden tanık Gürol, “Küfür durumu yaşanınca biz seçim öncesi olayın provaktif bir durum olduğunu anladık. Bundan dolayı Mustafa Sarıgül’ü bölgeden uzaklaştırdık. Sarıgül’ün herhangi bir şekilde yumruk atması olmamıştır” dedi.
Daha sonra dinlenen diğer tanık Caner Dursun ise olay anında biraz uzakta kaldığını ancak Mustafa Süver’in küfür ettiğini duyduğunu belirtti.

İKİ TARAFA DA CEZA

Kararını açıklayan mahkeme iki tarafa da ceza verdi. Dosya kapsamındaki tüm deliller ve ifadeler değerlendirildiğinde şikayetçi sanık Mustafa Süver’in, Mustafa Sarııgül’e karşı hakaret suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirten mahkeme Süver’i 7 Bin TL para cezasına çarptırdı.
Mahkeme Mustafa Sarıgül’ün ise dosya kapsamındaki görüntü, Adli Tıp raporu ve ifadeler dikkate alındığından şikayetçi sanık Mustafa Suver’e karşı basit yaralama suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirtti. Mahkeme bu nedenle Mustafa Sarıgül’ün ise Bin TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Mahkeme iki taraf açısından da hükmün açıklanmasını 5 yıl geri bıraktı. Bu sürede taraflar suç işlemezlerse haklarındaki dava düşecek.

İDDİANAMEDE SARIGÜL’ÜN 1, SÜVER’İN 2 YIL 4 AY HAPSİ İSTENMİŞTİ

Yerel seçim çalışmaları sırasında Feshane’de gerçekleşen Trabzon Günleri etkinliğine katılan eski eski Şişli Belediye Başkanı MustafaSarıgül’ün burada tartıştığı bir vatandaşa yumruk attığı iddia edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sarıgül hakkında basit yaralamada 1 yıl, yumruk atıldığı belirtilen Mustafa Savur hakkında ise kamu görevlisine alenen hakaret suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim