• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Sarıgül'ün mal varlığına tedbir kondu

TMSF, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün mal varlığına, 16 yıl öncesine dayanan borç yüzünden tedbir koydu.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) , Şişli Belediye Başkanı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün mal varlığına tedbir işlemi uyguladığı öğrenildi. Malvarlığına tedbir işlemini doğuran olay 16 yıl öncesine dayanıyor. Tedbir gerekçesi Sarıgül’ün 1998 yılında işadamı Korkmaz Yiğit’e ait olup, kötüye kullanılan işlemler sonrası TMSF tarafından el konulan Bank Ekspres’e olan borç.
 
Bu borcun Korkmaz Yiğit’in TMSF’ye başvurusu üzerine ortaya çıktığı belirtiliyor.
Buna göre ilgili dönemin banka patronu olan Korkmaz Yiğit yakın süre önce TMSF’ye başvurarak Sarıgül ve ekibinin bankadan 3,5 milyon dolar kredi kullandığını fakat bu krediyi geri ödemediğini bildirdi. TMSF, Sarıgül’le beraber 9 kişiye kredi ana parası ve faizden oluşan 8 milyon dolarlık borç çıkardı. Sarıgül’ün bankalardaki hesaplarına tedbir konurken, 35 gayrimenkulüne de tedbir işlemi uygulandığı öğrenildi.
 
Yazılı bir açıklama yapan Mustafa Sarıgül, şunları söyledi: “Bugün TMSF tarafından banka hesaplarıma ve mal varlığıma haciz ve tedbir konulmuştur. Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur. Bu olay, öğrendiğim kadarı ile 1998 yılına ait ve benim dışımdaki kişilerin kredi borcu ile ilişkilendirilerek yapılmak istenen bir provakasyondur. Ben TMSF’den geçen 16 yıl içerisinde bir mektup dahi almış değilim. Bugün avukatım vasıtası ile resmen TMSF’ye başvuru yaparak, benim borçlu olduğumu gösteren bir belge varsa örneğinin tarafıma verilmesini istedim. Ancak böyle bir belge verilemedi, çünkü böyle bir husus kesinlikle söz konusu değildir. Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir. Halkın güvenini kaybederek şahsıma yönelik bu siyasi saldırıyı yapanlar, bunun cevabını 30 Mart akşamı sandıkta mutlaka alacaktır.”
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim