• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sarıgül suskunluğunu bozdu

Sarıgül suskunluğunu bozdu
CHP PM, 13 saatlik maratonun ardından başta İstanbul olmak üzere 81 il ve ilçe adaylarını netleştirdi. İstanbul'da mevcut belediye başkanlarının büyük çoğunluğunu değiştirerek yeni yüzlerle sandığa gidilmesi kararı tartışmaları da beraberinde getirdi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı Mustafa Sarıgül, "İstanbul adaylarını Sarıgül, belirledi. Sarıgül, İstanbul'da partiyi ele geçirdi" şeklindeki haber ve yorumlar hakkında sessizliğini Habertürk'e konuştu.

TAKDİR GENEL BAŞKANIN

İstanbul'daki ilçeleri kendisininin belirlediğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Sarıgül, "Bu haber ve yorumlar konusunda bir bilgi kirliliği var. Benim Beşiktaş'ın dışında bir önerim olmadı. Onun dışındaki adayların benimle ilgisi yok. Her şey Genel Merkez'in ve Genel Başkan'ın takdiridir" dedi.

Beşiktaş'ta Mehmet Karlı'nın adaylığını önlediğine ilişkin haberler hakkında ise Sarıgül, "Beşiktaş'a Mehmet Karlı ismi geçti. Karlı, Galatasaray yönetim kurulu üyesi. Ben de Galatasaraylıyım. Ama bir Galatasaray yönetim kurulu üyesi Beşiktaş'ta olamaz, uyarısında bulundum. Yoksa şahsına birşey demiyorum. Kendisini iyi tanıyorum. Çok saygın ve değerli bir akademisyendir. Beşiktaş dışında heryerde aday gösterilebilir. Bunu kendisine de söyledim. Onun dışında benim hiçbir yere bir müdahalem olmadı" şeklinde konuştu.

ADAY ADAYLARINA ÇAĞRI

Adayların netleşmesinin ardından İstanbul'daki bütün aday adaylarına bugüne kadarki katkılarından dolayı teşekkür eden Sarıgül, "Aday adayı arkadaşlarımdan ricam şudur; lütfen çalışmalara destek versinler ve hep beraber olalım. Bu mücadele büyük bir mücadele. Bu mücadele birimizin değil hepimizin mücadelesidir. Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır. Partimizin iktidar mücadelesidir. Bu mücadelede hepimizin el birliği yapması lazım. Omuz omuza olursak önce yerelde, sonra genelde iktidar olacağız. Ben buna inanıyorum. Gün birlik olma günüdür" çağrısında bulundu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim