• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Sarıgül: Sevgi ve barış dönemini başlatacağız

Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, demokraside her zaman aynı partiye oy verilmeyeceğini savundu.

Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları için 3. Bölge Seçim İrtibat Bürosunu Büyükçekmece’de açtı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Sarıgül, “Çok büyük bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu mücadele Mustafa Sarıgül’ün bir yere gelme mücadelesi değil, bu mücadele, bu mücadele inançlara saygınlığın, laikliğin, demokrasinin bir araya gelme mücadelesidir. Sen, ben mücadelesi değildir, biz deme mücadelesinin zamanıdır çünkü tehlike yanımızdan geçerken seyirci kalamayız. Tehlike artık yanımızdan geçmiyor, tehlike üzerimize doğru geliyor. Kendilerine dokunmadığınız zaman hiçbir problem yok ama en ufak bir şekilde tehlikeyi hissettikleri zaman neler yapabileceklerini, nasıl çılgına döndüklerini görüyoruz. Diyorlar ki, ’Sarıgül, 15 yıldır belediye başkanı, Türk siyası hayatında 35 yıldır var.’ 15 gün öncesine kadar, ‘Sarıgül ile ilgili hiçbir şey yok’ deniliyordu. Şimdi ise sağdan soldan bakıyorlar. ’Sarıgül’ün önünü nasıl kesebiliriz? Bu adam nereden bizim başımıza çıktı?’ diye düşünüyorlar ama korkunun ecele faydası yok artık” diye konuştu.


“Bir bir demokratik buluşmaya ihtiyaç var” diyen Sarıgül, “AK Parti’ye oy veren yurttaşlarımızın yapılan kamuoyu yoklamalarında yüzde 12 ile 18’i, ’Ben Sarıgül’e oy veririm’ diyor. Demokraside her zaman aynı partiye oy verilmez. Bir siyasi partiye oy verirsiniz. Bakar incelersiniz, oy verdiğiniz siyasi partinin görüşleri ilk sene iyi olabilir, ikinci sene iyi olabilir ama üçüncü dönem geldiği zaman, ’Güç bende’ diye kendisini iktidara getirenleri kenara itiyorsa o zaman oradaki insanlar bir arayış içerisine girer. O arayış içerisine giren insanlar da kendilerine en yakın kimse onun yanına doğru giderler. Biz AK Parti’ye oy veren yurttaşlarımın da haklarını ve hukuklarını sonuna kadar koruyacağız. Hiçbir zaman İstanbul Belediyesi’nde görev yapan hiçbir arkadaşımın aşıyla ve işiyle oynamam, hiçbir arkadaşımı siyasi düşüncesinden dolayı işinden etmem. Çünkü CHP’li olarak benim aldığım CHP terbiyesi, ocakları söndürmek değil, ocakları tüttürmektir” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ KOLTUKLAR ZAMAN TÜKETME YERİ DEĞİL, HİZMET ÜRETME YERİDİR”

İstanbul’da kin dönemini bitireceklerini vurgulayan Başkan Sarıgül, “İnat yok, sevgi var, barış var. İstanbul’da ötekisi olan anlayışa son vereceğiz. Kin nefret dönemini bitirip sevgi dönemini, barış dönemini başlatacağız. Siyasi koltuklar zaman tüketme yeri değil, hizmet üretme yeridir. Bizler hava atmadan, ’Bismillah’ diyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Bazı medya organlarına da sitem eden Başkan Mustafa Sarıgül, “Bugüne kadar Sarıgül’le ilgili hiçbir kelime etmeyenler yandaş medyalar da bakıyorum ki Sarıgül’le ilgili konuşmaya başladılar. İsim vermeden tweet atmaya başladılar. Yalan rüzgarları başladı. Bu da gösteriyor ki korkunun ecele faydası yoktur” şeklinde konuştu.
Programa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise, seçimlerin 30 Mart 2014 günü yapılacağını hatırlatarak, “Türkiye’yi kucaklamamız lazım. Belediye başkanlığı seçimlerinde başarılı olursak her yerde başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Mustafa Sarıgül, seçim otobüsüyle 3. Bölge Seçim İrtibat Bürosu’na geçti. Yolda vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan ve konuşması sık sık sloganlarla kesilen Sarıgül, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte açılışını yaptığı büroyu gezdi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim