• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Sarıgül o dosyalarda ne olduğunu açıkladı

Sarıgül o dosyalarda ne olduğunu açıkladı
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılarak adaylığıyla ilgili merak edilenleri cevapladı.

Geçtiğimiz hafta Tarafsız Bölge programına katılacakken Berkin Elvan'ın cenazesi dolayısıyla programa katılmayan Mustafa Sarıgül bu hafta programa katılarak adaylığıyla ilgili soruları ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Sarıgül İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya ve Emniyet Müdürü'ne seslenerek her olayın sorumlusunu buldukları halde Burak Can'ın faillerinin neden hala bulunamadığını sordu. Tarafsız Bölge'ye katılmasıyla ilgili de Ahmet Hakan'a siyasetçiye her soruyu sorulmalıdır her şeyi sormanızı istiyorum diyen Sarıgül'e Ahmet Hakan "soracağız zaten, isteseniz de istemeseniz de soracağız" cevabını verdi.

İşte Mustafa Sarıgül'ün konuşmalarından satırbaşları:

- Halkın içindeki anketleri görüyorum, çok güzel. Bizim resmi anket yaptıracak gücümüz yok ki yaptıralım. 

- Anketlerle ilgili somut verimiz dün Sancaktepe'de vardı. Gönüllü, meraklı gelen bin arkadaşımız olabiliyor. Bir de taşımanın gereği yok. Bizim öyle bir gücümüz yok ki İstanbul'dan 1500 tane otobüs alalım İzmir'e götürelim İzmir'de öyle bir gövde gösterisi yapalım.

- Yurttaşlarımın takdir duygusundan dolayı CHP'nin İstanbul adayı oldum

- Ben sadece bana oy verenlerin oy vermeyinlerin de hakkını hukukunu kollayacağım.

- (İstanbul'da bir ötekileştirme mi var?) Ben yurttaşlarımın % 40'ını değil % 100'ünü kucaklamak istiyorum. Ben İstanbul'da kin nefret döneminin bitmesini istiyorum. başı açık olan kardeşim de benim başı kapalı olan kardeşim de benim. Bağcılar'daki arkadaşım da benim, Şişli'deki arkadaşım da benim. bana oy verenlerin haklarını hukuklarını savunacağım ama bana değil AK Parti'ye oy verenlerin de haklarını savunacağım.

- Kadir Topbaş Gezi Olaylarında bunu rahatlıkla çözebilirdi, gençlerle konulup biz bu projemizden vazgeçiyoruz diyebilirdi.

TAKSİM MEYDANI ŞU AN KAPALI

- İstanbul'da Taksim Meydanı bütün yurttaşlara şu an kapalı. Taksim'de AKM'de insanlar tiyatro izlemeli, ama Atatürk Kültür Merkezi şu an yıllardır kapalı.

- Ben Kadir Abi'nin heyecanını anlıyorum. İlk defa bizim projelerimize cevap vermeye başladı. bizi çok hakir görüyor. İsim dahi vermiyor. Bilmiyor diyor, Gelsin ben abilik yapayım diyor, bunlar demokrasi karşıtı şeyler. Ama ben yaşına saygımdan dolayı gene bir şey demiyorum. 

- Haksızlıklıklara karşı öfkeliyim. Yurttaşlarımın bana verdiği desteği hiç kimseye yedirtmem. Mesela ben hiçbir emniyet müdürümüzü, kamu görevlimizi azarlamam. Emniyet Müdürü sizin müdürünüz değil. Devletin müdürü. 

ENERJİ VERMEK İÇİN TENEKE GİBİ DURMA DEDİM

- (alkışlamayana tenekeden tayyare gibi durma der misiniz?) Derim. Çünkü o benim 1975 yılında geçlik kolu sekreterim şu an belediye başkan yardımcım. Tayfın Keleoğlu. Onun biraz morali bozuk ben ona biraz enerji vermek için öyle dedim. Ama o da basında biraz yanlış anlaşıldı. 

-AKP'nin, seçim sürecinde, bizim koordinasyon merkezlerimize ve astığımız bayraklara yönelik yaptığı saldırılar karşısında vakur duruyoruz.
 
BAŞBAKAN'IN SÖYLEDİĞİ YOLSUZLUK DOSYALARI BAYKAL'IN DOSYALARI
 

-Başbakan'ın ortaya attığı iddialar, Baykal'ın 2005 CHP kurultayında bana karşı siyasi olarak hazırlattığı dosyalardan ibarettir.
 
-Şu dakika itibarı ile benim hakkımda açılmış en ufak bir dava dosyası dahi yoktur.
 
-Biz seçim kampanyası sürecinde Kadir Topbaş ile çok fazla karşılaşamıyoruz; karşımıza her yerden Başbakan çıkıyor.
 
BERKİN'İN DE ECESU'NUN DA HESABINI SORACAĞIM
 
-Ben Berkin'in de Ecesu'nun da hesabını soracağım.
 
-Gülen Cemaati'ne yapılanları doğru bulmuyorum, dershanelerin kapatılmasına da karşıyım.
 
-Sosyal yardımları, mahalle muhtarlarımız eli ile hiçbir ayrım yapmadan dağıtacağız.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim