• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Sarıgül: 'Niye 5'e 5 kala?'

Sarıgül: 'Niye 5'e 5 kala?'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Yüksek Seçim Kurulu’nun CHP’nin Sarıyer’de seçime girebileceği kararını değerlendirdi.

Sarıgül, Sarıyer’de yaşanan sıkıntının dün akşam itibariyle Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları müracaatla sona erdiğini beliterek, "Orada Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’nun bir yorumu vardır. Yoksa arkadaşlarımız 5’e 5 kala listelerini teslim etmiştir. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, niye 5’e 5 kala? Niye 4’de değil, niye bir gün önce teslim etmiyorsun?"

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB)’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Saat 10.30 sıralarında İkitelli’ye gelen Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Başakşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat ile birlikte ilk olarak İkitelli Organize Sanayi Bölge Başkanlığı’nı ziyaret etti. İOSB Başkanvekili Nihat Tunalı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sarıgül burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. İkitelli Sanayi Bölgesi’nde ayakkabıdan konfeksiyona ve tekstile kadar her sektörden iş alanlarının bulunduğunu ifade eden Sarıgül, "Buradaki orta ölçekli işletmeler kendilerini her zaman bir basamak üste çıkarmaları gerekir. Dünya ile rekabet ederek markalarımızı yaratmalıyız. Bir ülke markalarıyla güç kazanır. Bir ülkenin markaları güçlüyse o ülke şampiyonlar liğinde oynar. Bizim burayı markalaştırmamız lazım" diye konuştu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİ ÇOK FARKLI NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ

Konuşmasında "İkitelli’ye çok farklı bir gözle ve önemle bakmamız lazım" diyen Sarıgül, şöyle konuştu: "Buradaki 7 milyarlık ihracatı şu dükkanlarınızın görüntüsü yansıtmıyor. Bu dükkanların görüntüsünü çok farklı noktaya taşıyacağız. Sarıgül ile KOBİ’ler şahlanacak. Organize sanayi bölgelerimizi bir, iki ufak dokunmayla çok farklı noktalara taşıyacağız."

SARIYER TARTIŞMASI

Sarıgül konuşmasının ardından basın mensuplarının ve İOSB üyelerinin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Sarıyer’de CHP’nin seçime girip giremeyeceği yönündeki tartışmada yaşanan sıkıntının perde arkasını anlatır mısınız?" şeklindeki sorusuna Mustafa Sarıgül, "Sarıyer’de yaşanan sıkıntı dün akşam itibariyle Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığımız müracaatla sona ermiştir. Orada Sariyer İlçe Seçim Kurulu’nun bir yorumu vardır. Yoksa 5’e 5 kala arkadaşlarımız listelerini oraya teslim etmiştir. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, niye 5’e 5 kala? Niye 4’de değil, niye bir gün önce teslim etmiyorsun. Aslında bütün olan şudur; siyasi partiler kanunu ve seçim sisteminin değişmesi lazım" şeklinde yanıt verdi.

SARI ATKI DAĞITTI

Sarıgül, İOSB Başkanlığı binasındaki programının ardından İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Sarıgül, sohbet edip fotoğraf çektirdiği esnafa sarı kaşkol dağıttı. Sarıgül cuma namazını da sanayi sitesinde esnafla kıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim