• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sarıgül: AK Parti'den yüzde 18 oy alırım

Adı CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen ve bugün kritik bir görüşme gerçekleştirecek olan Mustafa Sarıgül, iddialı açıklamalarda bulundu.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sürecini değerlendirdi.
 
"BVen kazanamayacağım hiçbir işe girmem" diyen Sarıgül, "Ben herkesten oy alacağıma inanıyorum. AK Parti seçmenin yüzde 18’i, BDP seçmenin yüzde 65’i, Milliyetçi Hareket Partisi seçmenin büyük bir bölümü 'Sarıgül’e oy veririz' diyor. Toplumun her kesiminden oy alacağıma inanıyorum' dedi.
 
Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in bugün kendisini ziyaret edecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Bir televizyon programında konuşan Sarıgül, görüşmeyle ilgili, "Bizim hiçbir konuda pazarlığımız olmaz. Bizim tek bir pazarlığımız olabilir; AK Parti'den iktidarı nasıl teslim alırız? Mustafa Sarıgül bugüne kadar hiçbir pazarlığın içinde olmadı" dedi.
 
Sarıgül'ün diğer açıklamaları şöyle:
 
CHP 
Bir gün Cumhuriyet Halk Partisi tarihi yazılacaksa, Sarıgül'süz o tarih yazılamaz.
 
Kadir Topbaş 
Kadir ağabey yine benim ağabeyimdir. Yollarımızın ayrıldığı an Ayazağa ve Maslak'ın alındığı andır. Ayazağa ve Maslak konusunda demokratik olmayan yollarla ben kendisine de söyledim. Bu doğru bir şey değil. Müdahale etmeniz lazım. Planlamanız lazım dedim. Kadir abi insan olarak benim ağabeyimdir. Ama 20 yıl yeter. 20 yıllık bir belediye başkanlığı çok zor bir iştir. Vakit gelmiştir. Bir belediye başkanı 10 yıldan fazla görev yapmaması lazım.
 
Başörtüsü 
Başı açık olan da kapalı olan da bizim olmalı. Biz inançlarından, kuşamlarından dolayı kimseyi yargılamamız lazım. Ama iktidar da sadece kendi düşüncesinin özgürlüğünü savunmamalı. Toplumsal barışa, uzlaşıya ihtiyaç var. 'Güç bende ben iktidarım yaptım oldu' mantığı doğru değil.
 
Deniz Baykal 
Deniz Baykal benim hasımım değil, siyasi rakibim. Eski genel başkandır, başımın üstünde yeri vardır.
 
Gürsel Tekin 
Aramızda herhangi bir husumet yok. Aynı yoldayız.
 
Cemaat
(Soru: Cemaat sizi destekleyecek mi?) Bütün cemaatler hiçbir siyasi partiye oy vermezler. Cemaatin mensupları, sizin yaptığınız hizmetlere bakarlar. Ben belediye başkanı olmasaydım cemaatler ile bu kadar diyaloğum olmazdı. Cemaatlerdeki yurttaşlarımızın büyük bir bölümünün ben oylarını aldım. Hepsinden Allah’ım yüz bin kere razı olsun. Çünkü onlar biliyor ki Sarıgül’ün bir çizgisi var.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim