• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Sarıgöl’e Güneşten Enerji Üretecekler

Sarıgöl’e Güneşten Enerji Üretecekler
Alages Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketinin yetkilisi Ahmet Kocakabak Sarıgöl'e güneş enerjisi tesisi yapacaklarını açıkladı.

Alages Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketinin yetkilisi Ahmet Kocakabak Sarıgöl'e güneş enerjisi tesisi yapacaklarını açıkladı. Sarıgöl'ün Çavuşlar Mahallesi 713 parselde 3 MW GES (Güneş Enerji Santrali) Projesi uygulanacağını aktaran Kocakabak, TEİAŞ'dan bağlantı görüş izinlerinin alındığını, yapılacak olan yatırımın maliyetinin 12 milyon 397 bin 500 TL olduğunu ve yatırım sonucunda yıllık 4 milyon 680 bin kWh elektrik üretimi gerçekleştirileceğini belirtti.

"Asıl enerji fosil yakıttır" anlayışının artık sona erdiğini kaydeden Alages Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketinin yetkilisi Ahmet Kocakabak, "Dünya enerji rezervlerinin durumu dikkate alındığında, Güneş enerjisinden yararlanmanın, hem çevresel hem de kaynak varlığı açısından önemli olduğu anlaşılmaktadır. Dünya enerji rezervi tükenme yılı yaklaşık olarak kömür için 200 yıl, gaz için 65 yıl, petrol için 40 yıl ve Güneş için sonsuzdur. Mevcut fosil kaynaklı enerji rezervlerinin gelecekte tükenecek olması, şu anda büyük bir bölümünü ithal eden bir ülke olarak Türkiye'yi, artacak olan fiyatlardan ve teminindeki problemlerden dolayı zora sokacaktır." dedi.

Kocakabak, "Ülkemiz gerçekliği paralelinde, elektrik üretiminde doğalgaza bağımlılığımız düşünüldüğünde, elektrik enerjisi üretimimizin dışa bağımlılıktan kurtarılarak talebin kesintisiz, güvenilir ve düşük maliyetlerle karşılanması, kaynak çeşitlendirmesine giderek arz güvenliğinin sağlanmasıyla mümkün olabilecektir. Yenilenebilir kaynakların Güneş enerjisi üretiminde kullanılması için yapılan çalışmaların dışa olan bağımlılığı azaltmasından dolayı, ülkelerin geleceği için önemi açıktır. Artan elektrik enerji ihtiyacının karşılanması, özellikle ekonomileri büyüyen ülkeler için önemini sürekli koruyan bir gündem maddesini oluşturmaktadır. Söz konusu enerjinin; sürekli, güvenli ve ucuz bir şekilde alternatif enerji kaynaklarından sağlanabilmesi, ihracata yönelik tarımsal ürün üreten ve ürettiğini pazarlayan ülkelerin ürünlerini pazara daha düşük fiyattan sunabilmesi açısından en önemli avantajdır." diye konuştu.

GES projesi ile güneşten elde edecekleri elektrik üretiminin aynı zamanda çevreye ve doğaya saygılı bir üretim modeli olduğuna dikkat çeken Kocakabak şunları söyledi:

"Güneşten (GES projesi) elde edeceğimiz elektrik üretimi ile yıllık 9 bin 255 ton eşdeğerinde CO2 salınımı, yıllık bin 890 adet aracın araç kirliliğinin, yıllık 12 bin 960 ağacın kurtulması sağlanacak. Yurtdışına enerji bağımlılığımızı azaltacak. Tesiste 4 milyon 680 bin kWh elektrik üretiminden 1 milyon 805 bin 76 TL gelir elde edilecek."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim