• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sarıgöl’de öğretmenlerden Afrin’e destek konvoyu

Sarıgöl’de öğretmenlerden Afrin’e destek konvoyu
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Öğretmenler Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla konvoy yaparak şehir turu atarken, öğrenciler de Kent Meydanı'nda bedenleriyle "Afrin" yazdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Sarıgöl ilçesinde Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Okulda görev yapan öğretmenler, okul bahçesinde Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarına öğrencilerini de alarak polis korteji eşliğinde şehir turu yaptı. Yaklaşık 30 araç korna çalarak ilçenin en işlek caddelerinde geçip son durakları olan Kent Meydanı'na geldi. Burada araçlardan inen öğretmen ve öğrenciler meydandaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu. Daha sonra öğrenciler Kent Meydanı'nda bedenleriyle Afrin yazarak, Türk bayrağı açtılar. Meydanda Mehmetçik'in kahramanlığını konu alan şiirlerini okuyan öğrenciler, vatandaşlardan büyük alkış topladı. Ayrıca öğrenciler şehitlerin isimleri okunurken hep bir ağızdan "Burada" diye bağırdı. Etkinlik, şehitlerin ruhuna okunan dualarla son buldu. Etkinlik hakkında konuşan Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayten Beycan, "Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanca mücadele eden askerlerimizi destek için bu etkinliği düzenledik. Vatanı için şehit düşen askerlerimizi saygı ile andık. Kendilerine dua ettik. Hepsinin ruhu şad olsun. Düşmanlarımız da unutmasınlar ki hepimiz birer Mehmetçiğiz" dedi.

Etkinliğe, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, şube müdürleri Yasemin Oral, Mustafa Açıkgöz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fergül Tatar, daire amirleri de katılarak destek verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim