• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sarıgöl’de öğrenciler için sınıf müzeye çevrildi

Sarıgöl’de öğrenciler için sınıf müzeye çevrildi
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde eğitim-öğretim veren Dindarlı Ahmet Yolda Ortaokulu'nda bir sınıf, öğrenciler için müzeye çevrildi.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde eğitim-öğretim veren Dindarlı Ahmet Yolda Ortaokulu'nda bir sınıf, öğrenciler için müzeye çevrildi. Öğrencilerde tarih ve müze bilinci oluşturmak amacıyla kurulan müzede toplam 352 parça tarihi malzeme ve belge sergileniyor.

Sarıgöl'de müzeye gitme olanağı bulunmayan öğrenciler için Sosyal Bilgiler Öğretmeni Başak Tapçı'nın girişimleriyle Dindarlı Ahmet Yolda Ortaokulu'nun bir sınıfı müze olarak kullanılmaya başlandı. Öğrencilerin evlerinde kullanmadıkları eski malzemeleri getirmesiyle oluşturulan müzeye veliler de yoğun ilgi gösterdi. Koşulların yetersizliği nedeniyle öğrencilerin müzeye götürme olanaklarının olmaması sebebiyle müzeyi onların ayağına getirmeyi seçtiklerini anlatan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Başak Tapcı, "Müze kurulurken öğrencilerimin derste edindiği kazanımları somutlaştırmayı, yaşayarak öğrenmelerini, geçmiş yaşantı ile bugün arasında bağ kurmalarını ve kültürel miras duyarlılığını kazanmalarını hedefledim. Bu amaçla çıktığım yolda öğrencilerimin yoğun destek katkı ve katılımlarıyla karşılaştım. Öğrencilerimin tarihi bilince sahip olması beni çok mutlu etti. Müzemizde 352 parça tarihi ürün ve belge sergilememiz de emeği geçen Dindarlı Ahmet Yoldaş Ortaokulu öğrencileri ve velilerine teşekkür ederim" dedi. Okulda müze kurma çalışmalarını duyan öğrencilerin evlerinde ne kadar eski kullanılmayan eşyaları varsa ailelerinden izin alarak okula getirdiklerini aktaran Okul Müdürü Ahmet Balamutcu, okulun bir sınıfını müze olarak değerlendirdiklerini söyledi. Balamutcu, "Öğrencilerimize tarih ve kültürümüze sahip çıkabilmeleri için yapabileceklerimizi daha iyi aktarmak adına okulumuzda bir müze oluşturduk. Bugüne kadar hiç müze görmeyen öğrencilerimizi de müzeyle buluşturmak istedik. Sosyal Bilgiler öğretmenimizin de katkıları ile başardık. Müzemizi tüm öğrencilerimiz ve veliler her zaman gezme imkanı bulacaklar" diye konuştu.

Sarıgöl’de öğrenciler için sınıf müzeye çevrildi

Sarıgöl’de öğrenciler için sınıf müzeye çevrildi

Sarıgöl’de öğrenciler için sınıf müzeye çevrildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim