• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sarıgöl Lisesi Mezunları Hatıra Ormanı Oluşturdu

Sarıgöl Lisesi Mezunları Hatıra Ormanı Oluşturdu
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 1984 yılı Sarıgöl Lisesi mezunları hatıra ormanı oluşturuldu.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 1984 yılı Sarıgöl Lisesi mezunları hatıra ormanı oluşturuldu. Etkinliğin ev sahipliğini yapan ve okulun 1984 yılı mezunu olan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, okul arkadaşlarıyla da biraraya gelerek eski günleri yad etti.

Sarıgöl-Buldan Karayolunun Makas Mevkiinde bir hektarlık alana okul arkadaşlarıyla birlikte bin adet limoni selvi, fıstık çamı, mavi selvi türünden fidan diktiklerini belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Sarıgöl Lisesi 1984 yılı mezunları olarak bu yıl üçüncüsünü yapmaktayız. Bu yıl ev sahipliğini üstlendim. Arkadaşlarımla bir araya gelerek eski yılları yad ettik. Birlikte hatıra ormanı için ağaç diktik. Aramızdan ayrılan arkadaşım adına da ağaç dikimi yaptık." dedi.

Sarıgöl'de düzenlenen 1984 yılı mezunları hatıra ormanı dikim törenine Bölge Müdürü Şahin Aybal'ın yanı sıra Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Toprak, Manisa Orman Ağaçlandırma Şefi Akın Güleç, Sarıgöl Orman İşletme Şefi Vedat Uğurcu ile 1984 yılı Sarıgöl Lisesi mezunları katıldı. Sarıgöl Lisesi 1984 mezunları için gözleme ve ayran ikramı yapıldı.

MAHALLELERE GELİR GETİRİCİ AĞAÇ DİKİMİ YAPTIK

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin yaprak, Sarıgöl'de düzenlenen hatıra ormanı fidan dikiminde yaptığı açıklamada, "Manisa'nın birçok ilçesinde olduğu gibi Sarıgöl'ün Alemşahlı, Beyharmanı, Dadağlı, Karacaali, Dindarlı ve Kızılçukur Mahallelerinde gelir getirici ağaç dikimi yaptık. Dikiminden üç yıla kadar olan zaman sürecinde ağaçların bakımlarını kurumumuz yapacak. Üç yıl sonunda müracaat sahiplerine verilerek gelir getirecek. 10 bin hektarlık alana 15 bin adet ceviz, kestane fıstık çamı dikildi. Dikimleri yapılan alanlarda ilk adet 20'şer tonluk su tankları yapıldı ve damlama ile fidanlar sulanmaktadır. Orman yangınlarını önlemek amaçlı olarak tarım alanından, ormana, ormandan tarım alanına yangına karşı Sarıgöl'de 7 bin 500 Metrelik Zohat yolu yapılmasına başlandı. Ayrıca helikopterlerin suları alabilmeleri için 500'er tonluk havuz yapılmasına başlanacak." diye konuştu.

TIRTIL BÖCEKLERİYLE KİMYASAL MÜCADELEDEN VAZGEÇİLDİ

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin yaprak, ormanlık alanlara zarar veren tırtıl böcekleriyle mücadelede kimyasal ilaçlamalardan vazgeçildiğini belirterek, "Ormanlara zarar veren tırtıl böcekleriyle kimyasal ilaçlamadan vazgeçildi. Şimdi ormanlarımıza tırtıl yiyen Calasoma böceği üretilerek ormanlarımıza bırakıldı. Ayrıca adacıklar ve kuş yuvaları da konularak tırtıl ile mücadele yapılmaktadır." dedi.

Sarıgöl Lisesi 1984 mezunları daha sonra hatıra ormanı alanından ayrılarak, Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ile birlikte Sarıgöl Atatürk Parkında birlikte çay içerek gelecek yıl tekrar buluşmak için vedalaştılar.

Sarıgöl Lisesi Mezunları Hatıra Ormanı Oluşturdu

Sarıgöl Lisesi Mezunları Hatıra Ormanı Oluşturdu

Sarıgöl Lisesi Mezunları Hatıra Ormanı Oluşturdu

Sarıgöl Lisesi Mezunları Hatıra Ormanı Oluşturdu

Sarıgöl Lisesi Mezunları Hatıra Ormanı Oluşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim