• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Sarıcaoğlu’ndan Öğrencilere Yurt Müjdesi

Sarıcaoğlu’ndan Öğrencilere Yurt Müjdesi
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ilçelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine yurt müjdesi verdi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ilçelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine yurt müjdesi verdi.

Kavak'ta okuyan üniversite öğrencilerinin talep ettikleri konuların başında gelen yurt sorununa çözüm olarak Kavak Belediyesi binasının yapılacağı duyuruldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve İnşaat Mühendisi Arif Hikmet Çakoğlu, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kavak Belediyesi hizmet binasının yeni yerine taşındıktan sonra eski hizmet binasının öğrenci yurdu olarak kullanılacağının müjdesini veren Sarıcaoğlu, "Yeni belediye hizmet binamızın yapımı tamamlandıktan sonra şuan ki belediye binamızın öğrenci yurdu olması için KYK ile protokol imzalayıp burasının öğrenci yurdu olarak kullanılmasına karar verdik" dedi.

Kavak'ta bulunan üniversite öğrencilerinin bir kısmının yurt sorunu yüzünden Samsun'a gidiş geliş yaptıklarını ifade eden Sarıcaoğlu, "Amacım öğrencilerimizin zor şartlarda değil daha rahat şartlar altında eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak. Yeni belediye hizmet binamızın çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Çalışma bittikten sonra yeni belediye hizmet binamıza taşınacağız. Şu anki belediye binamızda iyi bir şekilde değerlendirmek adına KYK ile görüşmeler içerisine girip buranın öğrenci yurdu olarak yapılmasını talep ettik. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra uygun görüldü ve protokol imzaladık" diye konuştu.

Belediye binalarında gerekli düzenleme yapıldıktan sonra KYK'ya teslim edeceklerini dile getiren İbrahim Sarıcaoğlu, şunları söyledi:

"Belediye binamızın yan tarafında bulunan bina ile anlaşmaya varan KYK, her iki binayı öğrenci yurdu olarak kullanacak. Toplam 180 öğrencinin kalacağı yurt içerisinde idari kat, mescit, arşiv, yemekhane ve güvenlik gibi yerler bulunacak. Yeni KYK yurdunun tüm öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum. Katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a gerek şahsım gerek Kavak halkı adına teşekkür ediyorum."

Sarıcaoğlu’ndan Öğrencilere Yurt Müjdesi

Sarıcaoğlu’ndan Öğrencilere Yurt Müjdesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim