• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Sarıçam Kent Konseyi’nden Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım eli

Sarıçam Kent Konseyi’nden Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım eli
Sarıçam Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi tarafından toplanan yardımlar, Bayırbucak Türkmenleri'nin Adana'daki özel temsilcisi olan Binbaşı...

Sarıçam Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclisi tarafından toplanan yardımlar, Bayırbucak Türkmenleri'nin Adana'daki özel temsilcisi olan Binbaşı Muhammet Yüzbaşıoğlu'na teslim edildi.

Yardımların teslimi için Sarıçam Kent Konseyi'nde yapılan programa Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Avukat Yusuf Özer ve Sarıçam Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclis Başkanı Yeşim Akkaş katıldı. Bayırbucak Türkmenleri Adana Özel Temsilcisi Binbaşı Yüzbaşıoğlu, "Hepimiz aynı dinden, aynı milletten, aynı kültür ve yaşam tarzındanız. Özellikle Rus bombardımanından sonra birçok Bayırbucaklı Türkmen aile Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı. Adana'da yaklaşık 700 Bayırbucaklı aile var. Bunların çoğu savaşta yaralanmış veya cephede aile reisini kaybetmiş ailelerdir. Bu aileler gerçekten zor durumda. Sınırda, AFAD, Kızılay ve Türkiye'nin birçok yerinden yardımlar geliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi de bir hastane kurarak yaralılarımızı tedavi etmede bizlere yardımcı oluyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'ye özellikle Adana'ya gelen Bayırbucak Türkmenleri'nin unutulmuş durumda olduğunu vurgulayan Yüzbaşıoğlu, "Sarıçam Kent Konseyi'nin buradaki Türkmenlerin zor durumda olduğunu bilerek böyle bir yardım kampanyası yapması gerçekten çok önemli. Burada özellikle 50–60 aile savaşta yaralanan veya şehit düşenlerin ailesidir. Bu kardeşlerimizin acil olarak gıda, çocuk maması ve çocuk bezine ihtiyaçları bulunmaktadır. Yardım edecek kardeşlerimizin bu talepleri dikkate almasını özellikle rica ediyorum. Ayrıca burada bulunan ailelerin kendilerine verilecek yardımı sığındıkları yere götürecek imkânları bile yoktur. Çoğunun dolmuşa ve otobüse binecek paraları bile yok. Bazı Türkmen kardeşlerimiz burada "Kardeş Aile" programı ile iyi kötü bir normal hayat düzenine girmeye çalışıyor ama çoğu hala büyük sıkıntılar içinde. Türkiye'deki kardeşlerimize, devletimize, belediyelerimize ve sizin gibi sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Bizim de Anayurdumuz burası. Burada birçok Yörük Türkmenlerle akrabalığımız var." şeklinde konuştu.

Bayırbucak Türkmenleri'nin Adana'daki özel temsilcisi olan Muhammet Yüzbaşıoğlu, Suriye'deki iç karışıklıklar çıkmadan önce Suriye ordusunda binbaşı rütbesinde görev yapıyordu. Yüzbaşıoğlu, yaşanan iç çatışmaların ardından Bayırbucak bölgesinde Türkmenler'in örgütlenmesinde yer aldı. Yaşadıkları bölgeyi korumaya çalışan Türkmenler'in çatışmada yaralananlarının Türkiye'ye getirilerek tedavi görmelerine yardımcı oldu. Binbaşı Muhammet Yüzbaşıoğlu, halen Bayırbucak Türkmenleri'nin Adana'daki özel temsilcisi olarak burada toplanan yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasını sağlıyor ve belirli dönemlerde bizzat Bayırbucak çevresinin korunmasında cephede görev yapıyor.

BAŞKAN ULUDAĞ ACİL YARDIM TALİMATI VERDİ

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana'da yakınlarının yanına sığınan 50 Bayırbucak Türkmen ailesine gıda yardımı yapılması talimatı verdi. Başkan Uludağ, "Ülkelerinde yaşanan çatışmalarda anne babalarını kaybetmiş ailelerin ihtiyaç duyacakları her konuda belediyemizin imkânları ölçüsünde yardım edeceğiz." diye konuştu.

Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer ve Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyasını düzenleyen Sarıçam Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclis Başkanı Yeşim Akkaş, yardım toplama kampanyasının ihtiyaç olduğu sürece devam edeceğini bildirdi. Kent Konseyi Sağlık ve Sosyal İşler Meclis Başkanı Akkaş, "Gerek ülkemize sığınan, gerekse halen kendi şehirlerinde yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri için öncelik temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere her konuda yardım toplamayı sürdüreceğiz. Bu kampanyamıza destek vermek isteyen tüm vatandaşlarımız Sarıçam Kent Konseyi'nin sosyal medya hesapları aracılığıyla bizlere ulaşabilirler. Yardım kampanyamızın koordinasyonu Sarıçam Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Sarıçam Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik tarafından sağlanacaktır." dedi.

Sarıçam Kent Konseyi’nden Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım eli

Sarıçam Kent Konseyi’nden Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım eli

Sarıçam Kent Konseyi’nden Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım eli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim