• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Sarı Rengin Her Tonu sergisi Kartepe’de açıldı

Sarı Rengin Her Tonu sergisi Kartepe’de açıldı
Kocaeli Büyükşehir belediyesi bünyesindeki KO-MEK tarafından Kartepe'de düzenlenen Sarı Rengin Her Tonu İle Kartepe İlçe Sergisi, Başkan Karaosmanoğlu'nun...

Kocaeli Büyükşehir belediyesi bünyesindeki KO-MEK tarafından Kartepe'de düzenlenen Sarı Rengin Her Tonu İle Kartepe İlçe Sergisi, Başkan Karaosmanoğlu'nun katılımı ile açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), tarafından Kartepe'de "Sarı Rengin Her Tonu İle Kartepe İlçe Sergisi" isimli bir sergi açıldı. Sarı rengin her tonunun işlendiği sergide özellikle geri dönüşüm eşyaları ve birbirinden farklı şekillerde tasarlanan pastalar ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Doğal ve kullanılmayan ürünlerin kursiyerler tarafından işlenerek hayat bulduğu sergide ayrıca el emeği göz nuru birçok ürün de yerini aldı. Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açılan sergiye, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek ve Kartepe İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan, Kartepe Belediyesi Meclis Üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışı öncesinde İletişim Uzmanı Fatih Akbaba tarafından "İletişim Ailede Başlar" konulu bir seminer verildi. Evlilik çağında olan kursiyerlere öğütler veren Akbaba, "Eş seçerken şu 4 şeye dikkat edin. Karşılıklı dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk olmayan ilişki sağlıklı olmaz. Eşinizi var olduğu gibi kabul edin ve kimseyle kıyaslamayın, evlilikler fikir ortaklığıdır, eşler aynı şeyi düşünmeyebilir ama önemli olan ortak noktada buluşmaktır" dedi.

Seminerin ardından sergi açılışında kursiyerler adına konuşan 69 yaşındaki kursiyer Fatma Kaplan, konuşmasında KO-MEK'in hayatına bir çok şey kattığını ifade ederek, "Burada gelinim ve torunum ile gelerek eğitim alıyoruz, bizlere bu imkânı veren başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm KO-MEK'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra açılışta konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, KO-MEK'i Kocaeli'de büyük kampüsleri olan bir "Halk Üniversitesi" olarak tanımlayarak, "Güzellikleri ne kadar çok paylaşırsak, o kadar mutlu bir toplum oluruz. Paylaşmanın, yardımlaşmanın, eğitimin merkezi olan KO-MEK'te, kursiyerler sadece bilgi ve becerilerini geliştirmiyor aynı zamanda burada sosyalleşerek bir anlamda psikolojik destek de alıyorlar" şeklinde konuştu.

Törende son olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK'in katılarından bahsederek, "Biz vatandaşlarımızı Allah için seviyoruz, sizlere değer veriyoruz. İnsan ne kadar yücelir ise devlet de o kadar yücelir sizler için varız sizler için çalışıyoruz. Bizim en büyük sosyal sorumluluk projelerimizden biri olan KO-MEK'ler artık 500 bini aşan kursiyer sayısıyla bizlerin gurur kaynağı olmuş durumda. Birer Halk Üniversitesi haline gelen KO-MEK'ler de eğitim alan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından KO-MEK'te geleneksel hale gelen birlik ve beraberliğin sembolü "KO-MEK Bohçası" yakın zamanda evlenecek olan kursiyere hediye edildi. Sergi, konuşmaların ardından protokol ve kursiyerlerin açılış kurdelesini kesmesiyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen protokol ve ziyaretçiler sarı rengin tüm güzelliklerinin yüzlerce ürünle sergilendiği birbirinden renkli ürünleri ziyaret ederek inceledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim