• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Sarı lacivertliler rekor peşinde

Sarı lacivertliler rekor peşinde
Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, yarın deplasmanda Akhisar Belediyespor ile oynayacağı 32. hafta maçından 3 puanla ayrılmak istiyor.

Şampiyonluğunu erken ilan etmesinin ardından, en fazla puan farkıyla şampiyonluk kazanan takım unvanını almayı hedefleyen sarı-lacivertliler, Akhisar Belediyespor maçından galibiyetle ayrılıp, puan farkını artırmaya çalışacak.

Lig tarihinde 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon takım ile lig ikincisi arasındaki en yüksek fark 12 olurken, sarı-lacivertlilerin kalan 3 haftada bu farkı arttırma şansı bulunuyor. 68 puanla zirvede bulunan Fenerbahçe ile 56 puanlı ikinci sıradaki Galatasaray ve 55 puanlı üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın, 3 haftalık bölümde alacağı sonuçlar durumu belirleyecek.

Süper Lig'de bugüne dek sezon sonlarında en fazla puan farkıyla şampiyonluğu Galatasaray elde etti. Üç puanlı sistemin ilk kez uygulandığı 1987-1988 sezonunda ligi 90 puanla, ikinci sıradaki Beşiktaş'ın (78 puan) 12 puan önünde tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, bitime 2 hafta kala şampiyonluğu garantilemişti.

- 3 oyuncu sakat

Fenerbahçe'de yarınki maç öncesinde 3 sakat futbolcu bulunuyor.

Kasık ameliyatı olan Hasan Ali Kaldırım ile sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Salih Uçan ve Egemen Korkmaz, Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

- Yedek oyuncuların da forma giymesi bekleniyor

Fenerbahçe'nin, şampiyonluğun garantilenmesinin ardından Akhisar Belediyespor maçına farklı bir kadro ile çıkması bekleniyor.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın, yarınki maçta ligde geride kalan dönemde az süre alan oyuncuların bazılarına yer verme olasılığı yüksek.

- 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında

Fenerbahçe'de Akhisar Belediyespor maçı öncesi Kuyt, Caner Erkin, Alper Potuk ve Sow, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartları bulunan dört futbolcu yarınki maçta sarı kart görürse, 33. haftada Kardemir Karabükspor maçında cezalı duruma düşecek.

Fenerbahçe'de çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Egemen Korkmaz'ın da 3 sarı kartı var.

 Fenerbahçe ile Akhisar Belediyespor, Süper Lig'de yarın 4. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 3 maçı da Fenerbahçe kazandı.

Akhisar Belediyespor'un Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiği geçen sezon Fenerbahçe, Manisa'da 2-1, İstanbul'da da 2-0 galip geldi. Sarı-lacivertliler, bu sezonun ilk yarısında İstanbul'daki müsabakayı da 4-0 kazanmayı bildi.

Sezonun bitimine 3 maç kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin 8 golüne, Akhisar Belediyespor sadece tek golle yanıt verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim