• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Sare Davutoğlu’na Yaşlı Kadından Sevgi Gösterisi

Sare Davutoğlu’na Yaşlı Kadından Sevgi Gösterisi
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Pendik'te Gönülver Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Pendik'te Gönülver Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Programa katılan yaşlı bir kadının Sare Davutoğlu'na sevgi gösterisi ilginç görüntüler oluşturdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Pendik'te Gönülver Derneği'nin Suriyeli aileler yararına düzenlediği "Paylaşmak Yürek İster" programına katıldı. Programa AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner, Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'de katıldı. Programa katılan yaşlı bir kadın Sare Davutoğlu'nu defalarca öperek sevgi gösterisinde bulundu.

Burada bir konuşma yapan Sare Davutoğlu, "Ülkemiz 2015 ortası itibarıyla sahip olduğu 1 milyon 800 bin kişilik göçmen sayısıyla en büyük göçmen nüfusa sahip ülke konumunu koruyordu. Bugün de bu sayı 2 milyon 200 bin kişiye ulaştı. Bin kişi başına düşen göçmen sayısında Lübnan'ın 209 göçmenle birinci olduğu liste, Suriye krizinin etkisini gözlerimizin önüne seriyor. 2015'in ilk yarısında BM tarafından kayda alınan 43 bin 600 sığınmacı başvurusunda da Türkiye, en büyük 4. bireysel başvuru alan ülke oldu" dedi.

"SUYA GÖMÜLEN SADECE İNSANLAR DEĞİL, İNSANLIĞIN VİCDANI"

Davutoğlu,sözlerini şöyle söyledi:

"Pek çok insan Ege'de, Akdeniz'de boğuldu. Aslında suya gömülen sadece insanlar değil, insanlığın vicdanı ve insanlığın onuruydu. Bu insani kriz, yerel çözümlerle değil, ancak evrensel bir zihniyet dönüşümüyle çözüme kavuşturulabilir. Bu dönüşümü ancak iyilik anlayışımızın üreteceği değerler sağlayabilir. Menfaat ve fayda anlayışı, insani yardımların bir ekonomik gösterge haline gelmesine yol açabiliyor. Öte yandan birçok durumda şahit olduğumuz gibi bir insanın ilan ettiği iyiliğinin altında çoğu zaman bir menfaat veya karşılıklı faydanın aranıyor olmasını da ciddi bir suizan olarak görüyorum."

"HİÇ KİMSE BİR DİĞERİNİN KALBİNDEKİNİ GÖREMEZ"

"Hiç kimse bir diğerinin kalbindekini göremez" diyen Sare Davutoğlu, "O halde biz her iyi davranışın altında gizli bir amacın yattığını değil, o davranış sonuçlarını konuşmalı, her zaman her olaya hüsnüniyetle yaklaşmalıyız. İyilik kavramını yaralayan alanlardan birisi de bu vesileyle örnekleniyor. Kötülüğün haber değeri maalesef her zaman iyilikten daha fazla oluyor. Açalım gazeteleri, televizyonları ya da sosyal medya mecralarını ya da interneti, her dakika karşımıza kötü pek çok örnek çıkıyor. Ülkemizde ve dünyamızda kamuoyunu yönlendiren her türlü iletişim kanalının artık insanlık için çaba sarfetmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Sare Davutoğlu, dernek yönetim kurulu üyeleri ve programa katılan Suriyeli ailelerle fotoğraf çektirdi.

Sare Davutoğlu’na Yaşlı Kadından Sevgi Gösterisi

Sare Davutoğlu’na Yaşlı Kadından Sevgi Gösterisi

Sare Davutoğlu’na Yaşlı Kadından Sevgi Gösterisi

Sare Davutoğlu’na Yaşlı Kadından Sevgi Gösterisi

Sare Davutoğlu’na Yaşlı Kadından Sevgi Gösterisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim