• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Sare Davutoğlu: “Sağlık Merkezleri Adeta Şifa Ve Şefkat Kucağı Gibi”

Sare Davutoğlu: “Sağlık Merkezleri Adeta Şifa Ve Şefkat Kucağı Gibi”
Neslişah Sultan Aile Sağlı Merkezi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı.

Neslişah Sultan Aile Sağlı Merkezi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı. Davutoğlu, "Kuruluşlar arasında ilk adım sağlık merkezleri diğerlerinden çok daha önemli ve daha anlamlı. Çünkü ilk adım sağlık merkezleri adeta şifa ve şefkat kucağı gibi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Neslişah Sultan Aile Sağlı Merkezi'nin Fatih'te gerçekleşen açılış törenine katıldı. Törende Davutoğlu'nun yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yer aldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan tören Sare Davutoğlu'nun konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilmesiyle devam etti. Davutoğlu, konuşmasının ardından açılış kurdelesini keserek Neslişah Sultan Aile Sağlı Merkezini hizmete açtı.

"SAĞLIK MERKEZLERİ ADETA ŞİFA VE ŞEFKAT KUCAĞI GİBİ"

Sağlık merkezleri açılışları hem bir vatandaş olarak hem bir hekim olarak katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğum güzel hizmetlerden bir tanesi. Bende Fatih Belediyesine bu önemli hizmetinden dolayı tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Kuruluşlar arasında ilk adım sağlık merkezleri diğerlerinden çok daha önemli ve daha anlamlı. Çünkü ilk adım sağlık merkezleri adeta şifa ve şefkat kucağı gibi. Diğer sağlık kuruluşlarımızda şifa ve sağlığın korunması yine ön planda olsa bile, mahallelerimizde halkımızın ilk olarak başvurduğu bu merkezler aynı zamanda şefkatinde merkezi konumunda. Bu merkezlerde halkımız ile sağlık çalışanlarımız arasında sadece profesyonel tıbbi bir ilişki yok. Bir mahallenin sıcak atmosferi bu merkezlerde izlenebilir. İnşallah tüm yurdumuzda aktif ve ideal olarak bu aile hekimliği sistemi oturduğun da, bunun hem kısa hem uzun vadeli sonuçlarını gördüğümüz gibi en yakinen ailenin tüm fertlerini sadece hastalık durumunda değil sağlığın korunmasıyla ilgili yapılması gereken spordan, aşıdan, sağlık taramalarından tüm sağlık hizmetlerinin gerçekleştiği merkezlere inşallah kavuşmuş olacağız. Halk sağlığı anlamında sağlığın korunması hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde çok daha başarılı çok daha huzurlu ve mutlu bireyler olması için büyük bir mesafe kaydetmiş olacağız" dedi.

"SAĞLIK SEKTÖRÜMÜZ İLE HALKIMIZ ARASINDA ŞİFADAN VEFAYA BİR YOL KURULDU"

Davutoğlu, "2010 yılından beri aile hekimliği sistemi ve aile sağlığı merkezlerinde sağlık sektörümüz ile halkımız arasında şifadan vefaya bir yol kuruldu. Ben ümit ediyorum ki bazı açılardan bir kısım sıkıntıların yaşandığı sağlıkta şiddet gibi, vefasızlık gibi veya hak edilen sağlık hizmetinin alınamaması gibi bazı sıkıntıların yaşandığı bu alanda ümit ediyorum ben aile sağlığı çok daha olumlu gelişmelere vesile olacak. Bu güzel zincire eklenen her yeni hizmet binası insanlarımız arasında sevgi ve şefkat köprüleri kuruyor. Allah sağlık çalışanlarımız ve hekimlerimiz ile hastalarımız arasında ki muhabbeti daim kılsın. Açılışını yaptığımız Neslişah Sultan Aile Sağlığı Merkezi gerçekten son derece özenli yapılmış bir mekan. İnşallah buraya hizmet almak için başvurmak isteyen bireyle sanatını icra etmek isteyen hekimler için çok güzel verimli çalışmalara vesile olacak. Tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın huzurla görevlerini yapmalarını temenni ediyorum. Bu mekanın sağlık ve şifa kaynağı olması duasıyla ben hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Bu bizim Fatih Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz 24. Aile Sağlık Merkezi. 2010 yılında İstanbul'da Aile Sağlık Merkezi uygulaması başladığında o dönemde İl Sağlık Müdürlüğü ve arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda en kolay bu uygulamaya geçen yer Fatih olmuştur. Çünkü biz zaten 2004 yılında başlamıştık bu çalışmalara. Bu anlamda başarılı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bu aile sağlığı merkezlerimizin hemen yanına PTT temsilcileriyle konuşup yaşlılarımızın insanlarımızın yürüyüş mesafesinde PTT faturalarını ödemeleri için ofis kurdurduk. Geldiğiniz için Fatih haklını onurlandırdığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.

Sare Davutoğlu: “Sağlık Merkezleri Adeta Şifa Ve Şefkat Kucağı Gibi”

Sare Davutoğlu: “Sağlık Merkezleri Adeta Şifa Ve Şefkat Kucağı Gibi”

Sare Davutoğlu: “Sağlık Merkezleri Adeta Şifa Ve Şefkat Kucağı Gibi”

Sare Davutoğlu: “Sağlık Merkezleri Adeta Şifa Ve Şefkat Kucağı Gibi”

Sare Davutoğlu: “Sağlık Merkezleri Adeta Şifa Ve Şefkat Kucağı Gibi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim