• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

'Saraya değil, stada yatırım yapın'

'Saraya değil, stada yatırım yapın'
İzmir'deki altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, Altınordu ve İzmirspor taraftarları, şehirde yaşanan stat sıkıntısına isyan ederek, Cumhuriyet Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi.

İzmir'deki kulüplerin taraftarlar 'Saraya değil, stada yatırım yapın' şeklinde bağırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak sloganlar attı. 

İzmir'deki stadyum krizi, altı kulübün taraftarlarını isyan ettirdi.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve Altınordu taraftarları, şehirdeki stat sıkıntısını protesto etti. Alsancak Stadı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatıldı, Atatürk Stadı ise bakıma alındı. Bu sebeple takımlar, iç saha maçlarını bile başka illerde oynamak zorunda kaldı. 

Taraftarlar, 'Tribün Emekçileri' adı altında birleşerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı eylemde, stat krizi protesto edildi. Taraftarlar, iktidarı ve yerel iradeyi eleştiren çok sayıda pankart taşıdı, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'İzmir çıldırdı, stadını istiyor', 'Alsancak tarihtir, yok edilemez' sloganları attı. 

Eylemde bir de ortak açıklama yapıldı. Tribün grupları adına Göztepeli sporcu Karya Yöyen'in okuduğu metinde şu ifadeler yer aldı: 'Benim adım İzmir. İlk kurşunun atıldığı, yakılıp yıkılan, yok edilmeye çalışılan, 5 bin yıldır medeniyetin, çağdaşlığın kentiyim. Ezilenin yanında, ezenin karşısında olan, haksızlığa karşı hep sesini yükselten ve hep itilmeye çalışılan, sizin tabirinizle 'Gavur İzmirim'. Yıllardır düşman olarak gördüğünüz ya da böyle görmek istediğiniz kulüplerim var benim. 

Hepsinin başarılarla dolu mazileri var. Yıllar boyunca eski, yenilenmeyen, bakımsız statlarda oynayıp birçok başarı sağladılar İzmir adına. Taraftarı hep dışlandı, sevdaları anlaşılmadı, anlatamadılar ne yapsalar da ama ne olursa olsun herkese ve her şeye rağmen beni, yani İzmir'i çok sevmekten hiçbir zaman vazgeçmediler. Terketmediler, sevdalısı oldukları değerleri. Şimdi ise büyüklerinin onlara yapamadığını, onlar yeni nesile kazandırmak için mücadele veriyorlar, hem de farklı renkler, farklı düşünceleri olsa da. Tek bir amaç için omuz omuza, kol kola, yan yanalar. Alayınıza isyan diyorlar. Bizleri bu kadar çok kabullenmiş ve seven bir şehir varken biz de yeni nesil olarak İzmir'e, ülkemize faydalı olabilmek adına spor ruhlu bir kentte yetişmek istiyoruz ve alayınıza soruyoruz: Babamla maç izlemek istiyorum, izleyebileceğimiz modern bir stadımız yok, neden? Bizlerin spora karşı olan bağlılığını köreltiyorsunuz, neden? İzmir'e hiçbir futbol organizasyonu verilmiyor farkında mısınız, neden? İzmir kulüpleri son yollarda başarısız, neden biliyor musunuz? Kendi çıkarlarınızı ve egolarınızı İzmir için bir kenara bırakmıyorsunuz, neden? Artık particilik yapmayı bırakın. 

Hükümetinden Meclis'ine, milletvekillerinden belediyesine biz babalarımız ve annelerimizle futbol izlemek için başka şehirlere gitmek istemiyoruz. Biz İzmir'e yakışanın yapılmasını ve yeni neslin spor sevgisinin arttırılmasını istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz? Bizler de bir gün sizin oturduğunuz ve kalkmayı sevmediğiniz koltuklarınıza oturabiliriz ama sizleri tarihin kara sayfalarında görür herkes. İşte o zaman sizi ne tarih affeder ne de biz.' 

Daha sonra taraftar grupları adına sözcüler, kısa konuşmalar yaptı. Ardından taraftarlar, hükümet ve belediye aleyhinde sloganlar attı. Protesto gösterisi, olaysız sona erdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim