• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Şaphane’de Vergi Haftası Etkinlikleri

Şaphane’de Vergi Haftası Etkinlikleri
Kütahya'nın Şaphane ilçesinde, 22-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen "27. Vergi Haftası" kutlandı.

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde, 22-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen "27. Vergi Haftası" kutlandı.

"27. Vergi Haftası" dolaysıyla bir açıklama yapan Şaphane Malmüdürü Mustafa Kurt, "Ülkemizde 1990 yılından itibaren Vergi Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla 22 Şubat-28 Şubat 2016 tarihleri arasında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle vergi haftası kutlanmaktadır.

Vergi haftasının kutlanmaya başlanmasında ekonomik ve finansal sistemin sürükleyici gücü olan verginin taşıdığı önemin herkes tarafından kavranması düşüncesi yatmaktadır. Anayasal bir yükümlülük olan vergi yükümlülüğünün yerine getirilmesi ile devletin devlet olmasından kaynaklanan asli görevlerini yerine getirebilmesi sağlanmakta ve hizmet olarak yine vatandaşlarımıza dönmektedir. Bu bilinçle vatandaşlarımızın gönüllü olarak, inanarak ve isteyerek vergilerini tam ve eksiksiz beyan ederek ödemeleri gerektiğini bu hafta içinde özellikle vurgulamak istiyoruz.

Özetle; Devletimizin, vatandaşlarımız için sağladığı tüm kamu hizmetlerinin finansmanını karşılamak için vergi kaynağına ihtiyacı vardır. Vatandaşlarımızın verdiği vergilerle Devletimiz kalkınmakta ve ekonomik olarak huzurlu bir topluma ulaşılmaktadır.

Vergi haftası vesilesiyle tüm Şaphane halkına vergi vermenin kutsal bir ödev, bir vatandaşlık görevi olduğunu, devletimizin vatandaşlarına yüksek kalitede hizmet sunan, uluslararası alanda güçlü ve söz sahibi bir ülke pozisyonunda olmasında verginin önemini hatırlatarak vergi bilincinin oluştuğu, bütün mükelleflerin vergisini gönüllü verdiği, vergi kayıp ve kaçağının ortadan kalktığı günlerin yakın olduğu inancıyla her yıl kutlanan vergi haftasının Devletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor ve herkesin vergi haftasını kutluyorum" dedi.(MA-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim