• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Sapanca Gölü havzası kontrol altında

Sapanca Gölü havzası kontrol altında
Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca'da yapıldı.

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca'da yapıldı. Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, "Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır. İnşallah gölün korunması noktasında paydaş kurumlarımız arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğiz." dedi

PAYDAŞ KURUMLAR KATILDI

Sakarya SASKİ'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, İSU Genel Müdür Yardımcısı Ali Sağlık, SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Atilla Toprak ve Sebahattin Belik ile kurumlarda görevli daire başkanları, hukuk müşavirleri ile çevre mühendisleri katıldı.

BÖLGENİN ÖNEMLİ İÇMESUYU KAYNAĞI

Gerçekleştirilen toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, "Sakarya ve Kocaeli sınırları içerisinde bulunan Sapanca Gölü, bölgenin önemli bir içmesuyu kaynağıdır. Uzun yıllar içmesuyu ihtiyacının karşılanması için Sapanca Gölü, büyük önem arz ediyor. Sapanca Gölü'nün korunması konusunda bir toplantı gerçekleştirdik. Çok verimli bir toplantı oldu. Toplantıdan çıkan sonuçları bir hüküm haline dönüştürerek, uygulama safhasına getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah gölün korunması noktasında paydaş kurumlarımız arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğiz." diye konuştu.

SAPANCA GÖLÜ'NÜN KORUNMASI İÇİN GERİ KAZANIM SUYUNU DEVREYE ALDIK

Sapanca gölünün korunması ve kirletilmemesi için Kocaeli olarak her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram da "Sapanca gölü, gerek Sakarya'nın ve gerekse Kocaeli'nin su havzası kapsamında yer alıyor. Gölün, Kocaeli tarafında kalan kısmında her türlü altyapı tamamladık. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklıkta Sapanca gölü olmasaydı Kocaeli olarak ciddi sıkıntılar yaşayacaktık. Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının da gölden su almaması için arıtma tesislerinden elde ettiğimiz geri kazanım suyu ile ihtiyaçlarını karşıladık. Özel hükümlerin belirleneceği bu toplantının bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim