• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Şap hastalığı rastalanan Antalya'ya hayvan giriş çıkışı yasak

Şap hastalığı rastalanan Antalya'ya hayvan giriş çıkışı yasak
Antalya'da 21 gün içinde şehrin iki ayrı noktasında şap vakıasına rastlandı.

Antalya'da 21 gün içinde şehrin iki ayrı noktasında şap vakıasına rastlandı. Hastalık sebebiyle şehre hayvan giriş çıkışı yasaklanırken, Varsak bölgesindeki bir hayvan pazarı kapatıldı. 1 ay karantina işlemi uygulanacak ilde bir yandan da aşılama işlemi yapılıyor.

Antalya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Ayhan, ülke genelinde hızla yayılan şap hastalığının Antalya'da da görüldüğünü söyledi. İldeki ilk vakıaya 21 gün önce Manavgat ilçesindeki özel bir işletmede rastlandığını belirten İlhan Ayhan, ikinci vakıanın ise merkez Kepez ilçesine bağlı Varsak bölgesindeki bir aile işletmesinde görüldüğünü bildirdi. Her iki işletmede de aşılama yapılarak gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Ayhan, kente hayvan girişinin yasaklandığını da belirtti.

Antalya'ya hastalığın Burdur'dan getirilen hayvanlardan bulaştığının tahmin edildiğini dile getiren Antalya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı, şunları kaydetti: "Biz çiftçimizi mesaj sistemiyle uyardık. Bugünlerde hayvan almamalarını, alırlarsa da karantina süresinden sonra sürülerine karıştırmalarını söyledik. Ahırlarını dezenfekte etmelerini istedik. Allah'a şükürler olsun, ülkemizde en az hasarla atlatan iliz."

Hastalığı karşı Antalya'da yeterli aşı olduğunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ürettiği yeni aşıların kullanıldığını belirten Ayhan, "Aşılama başladı. Yeni gelen aşı çalışıyor. Aşılanan yerlerde bir sıkıtı kalmadı. İlk önce görülen yerlerde yapıldı, şuan ilin tamamı aşılanıyor." dedi.

Antalya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı, şap hastalığı sebebiyle Antalya'nın 1 ay karantinada kalacağını, uygulamanın bitmesine 10 gün kaldığını ifade etti. Ayhan, gerek duyulursa sürenin 1,5 aya çıkarılabileceğini de sözlerine ekledi.

Şap hastalığı rastalanan Antalya'ya hayvan giriş çıkışı yasak

Şap hastalığı rastalanan Antalya'ya hayvan giriş çıkışı yasak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim