• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Şantiyeyi basıp 18 Türk işçiyi kaçırdılar

Şantiyeyi basıp 18 Türk işçiyi kaçırdılar
Irak'ta, Nurol Holding'e ait şantiyeye gelen askerî üniformalı silahlı kişiler, Türk vatandaşı 14 işçi, 3 mühendis ve 1 muhasebeciyi kaçırdı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr Şehri semtinde 18 Türk işçi, askerî üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Gece 03:00 sularında, Nurol Holding'in El Habibi'ye semtindeki 30 bin kişilik stadyum inşaatının yapıldığı şantiyeye 20'ye yakın araçla gelen kişiler, güvenlik görevlilerini bağlayarak etkisiz hâle getirdi. Oda ve ofislerin kapılarını kırarak arama yapan silahlı grup, işçileri bir araya topladıktan sonra Türk işçileri diğerlerinden ayırdı. Türk işçileri alan silahlı kişiler şantiyeden ayrıldı. Türk işçileri kaçıran kişilerin PKK'lı ya da IŞİD'çi olma ihtimalinin düşük olduğu; işçilerin fidye için kaçırıldığı ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.
BİLGİÇ: TAKİP EDİYORUZ
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, haftalık olağan basın toplantısında Irak'ta kaçırılan Türk işçilere yönelik bilgi verdi. Kaçırılan kişilerin Irak'ta bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu ifade eden Bilgiç, “Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Iraklı yetkililerle temasa geçti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi. Bilgiç, işçiler kaçırılırken herhangi bir propaganda yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgileri olmadığını belirterek, işçilerin fidye için kaçırıldığını düşündüklerini ifade etti.
1 İŞÇİ DE DİYALA'DA KAÇIRILDI
Bu arada Irak'ın Diyala iline bağlı Kifri ilçesinde önceki gün silahlı kişilerce kaçırıldığı belirtilen Türk işçinin kurtarıldığı açıklandı. Kifri İlçesi Emniyeti Basın Sorumlusu Yarbay Hüseyin Muhammed, “Avaspi Barajının yapımını üstlenen Türk şirketinde çalışan bir Türk işçinin kaçırıldığı bilgisini aldık. Düzenlediğimiz operasyonda Türk işçiyi kurtardık. Silahlı kişilerden birini de yakaladık. Gözaltına aldığımız kişi suçunu itiraf etti” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim