• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Şanlıurfalı kadınlardan okuma yazma seferberliğine tam destek

Şanlıurfalı kadınlardan okuma yazma seferberliğine tam destek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın Türkiye genelinde başlattığı okuma yazma seferberliğine...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın Türkiye genelinde başlattığı okuma yazma seferberliğine tam destek sağlayarak 300 kadın kursiyere eğitim veriyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehir genelinde kadınlara yönelik hizmet veren 7 Kadın Kültür Merkezinde bir çok alanda kurs ve eğitim veriliyor. Bu kapsamda Ferah Kent Kadın ve Kültür Merkezini ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, buradaki kursiyerlerle bir araya geldi.

Kursiyerle almış oldukları kurs hakkında sohbet eden Sema Çiftçi, sınıfları tek tek ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitapları kadınlara dağıtan Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Okuma yazma bilmeyen kadınları, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kadın destek merkezlerindeki kurslara davet eden Sema Çiftçi, 300'e yakın kadının kurslardan faydalandığını belirterek "Şanlıurfalı kadınlarımızın okuma yazmasına önem veriyoruz. Çocuklarımızın geleceği için mutlaka kadınların okur yazar olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın Türkiye genelinde başlattığı okuma yazma seferberliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren destek verdik. Çünkü kadınlarımızın okur yazar olması bizler için çok önemlidir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 7 kadın destek merkezimizde kadınlara yönelik okuma yazma sınıfları oluşturulmuştu ve bu sınıflarda 300'e yakın kadınımız eğitim alıyor. Burada okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın derslere katılarak okur yazar olması bizleri son derece mutlu ediyor. Kadınlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur ve her zaman eğitimde kadınlarımıza öncü olup, onlara kurslar düzenleyeceğiz. Okuma yazmayı öğrenmenin yaşı yoktur. Kadınlarımız hangi yaşta olursa olsun mutlaka Büyükşehir Belediyemizin açtığı kurslara gelerek eğitimlerini tamamlamalarını istiyoruz. Şanlıurfalı tüm kadınlarımızı kurslarımıza davet ediyorum" dedi. Okuma yazma bilmediği için Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kursa katılan 45 yaşındaki Mülkiye Aydın, "Daha önce okuma yazmam yoktu ve bu nedenle zorluklar yaşıyordum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğine kursiyer olarak destek veriyoruz. Bende Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kurslara katılarak okur yazar oldum. Okuma yazmam olmadığı için zorluklar çekiyordum ve burada aldığım eğitimle en azından kendimi ifade edebiliyorum. Burada aldığım eğitimin çok faydasını gördüm. Günümüzün yarısını burada okuyarak geçiriyoruz. Çocuklarımızla geldiğimiz zaman çocukları buradaki kreşe bırakıyoruz ve bizlerde derslere katılıyoruz. Burada bir aile ortamı var ve okuma yazma bilmeyen kadınları buraya bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim