• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Şanlıurfalı İşadamlarından ASO 1.osb’ye Ziyaret

Şanlıurfalı İşadamlarından ASO 1.osb’ye Ziyaret
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Yöneticileri, KOSGEB, Teknopark temsilcileri ve işadamlarından oluşan Şanlıurfa heyeti, çeşitli alanlarda işbirliğinin...

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Yöneticileri, KOSGEB, Teknopark temsilcileri ve işadamlarından oluşan Şanlıurfa heyeti, çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi ve bölgenin uygulamaları hakkında bilgi almakamacıyla ASO 1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy'un başkanlığını yaptığı heyet Ankara Sanayi Odası ve ASO 1.OSB Başkanı Nurettin Özdebir tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Başkan Özdebir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2015 Kasım ayında Ankaralı sanayicilerin Şanlıurfa'ya bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu ziyarette Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolünü imzaladıklarını hatırlattı. Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın, binlerce yıllık tarihe ve kültüre sahip olduğunu belirten Özdebir, "Sanayi olmadan kalkınmanın çok zor olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Şanlıurfa orta doğu pazarına hakim bir noktada yer alıyor. Bu nedenle sanayinin daha da gelişmesi gerekiyor. Teşvik bölgesi olan Şanlıurfa'da sanayinin önünün açılması için her konuda desteğe hazırız " diye konuştu.

KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy ise Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler verdiği konuşmasında şunları kaydetti:

"GAP Projesi ile birlikte Şanlıurfa'da sanayi çok büyük bir gelişme gösterdi. Bu gelişmeler iş imkânlarını arttırdı ve yeni iş alanları oluşturdu. Artan talep nedeniyle 3.Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş çalışmalarına başlanmıştır. İlk iki bölgemizde üretim yapan fabrikalarımızın yüzde 45'i tekstil fabrikaları. Bu fabrikalar ağırlıklı olarak iplik, çırçır, pamuk depolama konularında faaliyet gösteriyorlar. Şanlıurfa, pamuğun merkezi konumundadır ".

Heyet daha sonra bölgede yer alan Yiğit Akü ve Erkunt Traktör fabrikalarını gezerek Ankara sanayisini yakından tanıma fırsatı buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim