• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa'dan kısa kısa
Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, kanser tedavisi gören Kıbrıs Gazi Sinan Karaca'yı ziyaret etti.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Karaca'yı evinde ziyaret eden Citer, geçmiş olsun deliğinde bulunarak bir süre sohbet etti. Citer, hastalıklarda moralin sürekli yüksek tutulmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Kaymakamlık olarak gazilere her zaman destek çıktılarını belirten Citer," Şehit ve gazi yakınları toplumun en önemli bireyleridir. Onlara her zaman destek verilmelidir. Vatanı korumak için canını seve seve feda eden, bu uğurda şehit ve gazi olan kardeşlerimize desteklerimiz tamdır " dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaca ise Citer'e teşekkür etti.

- Siverek'te kış hazırlıkları

Siverek ilçesinde kış ayların yaklaşmasıyla kırsal kesimde yaşayanlar kış hazırlıklarına başladı. İlçenin kırsal bölgesinde hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayanlar, barınaklarını ve toprak evlerini örtmek için  branda, çadır ve naylon alıyor. Cumhuriyet Caddesinde branda ve çadır satan işyerlerinde yoğunluk yaşanıyor.

İlçede 41 yılıdır esnaflık yapan Ferhat Tepeaşan, yaptığı açıklamada, son günlerde çadır ve branda satışlarında artış yaşandığını söyledi.

Yağmurların başlamasıyla işlerinin daha da artacağını belirten Tepeaşan," 41 yıldır bu işi yapıyorum, naylon ve çadır satışı sezonu başladı. Satışlarımız çok iyi, malzeme stoklarımız tükenmek üzere, halk saman, tezek ve eski evlerin üzerine naylonla kaplayarak  yağmura karşı tedbirini şimdiden alıyor " dedi.

- Viranşehir Devlet Hastanesi'nde toplum ruh sağlığı ve yeni doğan yoğun bakım servisi hizmete başladı

Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Erkan düzenlenen tören öncesi yaptığı açıklamada psikologlar ve uzman eğitmenler eşliğinde verilecek hizmetten hastaların ücretsiz faydalanacağını söyledi.

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirten Erkan, "Her iki birimin hizmete girmesi ile Viranşehir Devlet Hastanesi sağlık alanında kalitesini artırmış oldu" dedi. Erkan, servislerin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti

Açıklamaların ardından törene katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Mehmet Akyürek servisleri hizmete açtı.

Akyürek, servislerin hayırlı olmasını dileyerek daha önce Şanlıurfa veya civar illere gitmek zorunda kalan vatandaşların bu birimlerin açılmasıyla artık başka yerlere gitmeyeceğini söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim