• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Şanlıurfa’da Taşeron Sözleşme Heyecanı

Şanlıurfa’da Taşeron Sözleşme Heyecanı
Şanlıurfa'nın genelinde 8 binden fazla üyesi bulunan ve başta belediyeler olmak üzere birçok kurumda yetkili olan Hizmet İş Sendikası'na bağlı işçileri...

Şanlıurfa'nın genelinde 8 binden fazla üyesi bulunan ve başta belediyeler olmak üzere birçok kurumda yetkili olan Hizmet İş Sendikası'na bağlı işçileri toplu iş sözleşmesi heyecanı sardı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ve Karaköprü belediyelerinde sözleşme dönemine giren Hizmet-İş"in Şanlıurfa Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, üye işçileri ücret ve sosyal haklar yönünden rahatlatacak bir taslak hazırladıklarını kaydetti. Aynı zamanda Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi de olan Seydi Eyyüpoğlu, "Yeni sözleşmelerimiz hem işçiyi rahatlatacak hem de iş yerindeki verimliliği arttırarak, işverenin yüzünü güldürecek" dedi.

1088 ÇALIŞANLI BÜYÜKŞEHİRİN SÖZLEŞMESİ DE BAŞLIYOR

Seydi Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesindeki taşeron firmada çalışan işçi sayısının 1088 olduğunu belirtti. Eyüpoğlu, "İmar müdürlüğü, itfaiye, zabıta, kültür müdürlüğü gibi belediyenin tümünü kapsayan birimlerdeki 1088 üyemizin sözleşmelerine yakında başlıyoruz" dedi. Eyyüpoğlu, 365 mevcudu bulunan Yavuz Katı Atık şirketi için de sözleşme yetkilerinin geldiğini söyledi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin taslaklarının halen hazırlandığını bildiren Hak İş Konfederasyonu Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, "Sosyal yardımlar da dahil olmak üzere sözleşme maddelerinde enflasyonu göz önünde tutuyoruz. Yaşadığımız enflasyon malum. Devlet memurlara nasıl ki enflasyon farkı veriyorsa, biz de sözleşmelerimizi işçilerimizin mağduriyetlerine meydan vermeyecek biçimde düzenliyoruz. Sosyal yardımlar, ücret yardımları, aile yardımı gibi konular, memurlara ne veriliyorsa, o miktar baz tutularak hazırlandı" diye konuştu. Bir ayrı konu başlığı ise işçi sağlığı için açan Hak İş konfederasyonu Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, "İşçilerimizin sağlığına büyük önem veriyoruz. Bizim için işçi sağlığı her şeyden önce gelir. Bu amaçla, bizzat sendika bünyesinden 3 arkadaşımızı işçilerimize eğitim vermeleri için görevlendirdik. İşçilerimizin sağlık eğitimlerini aksatmadan ve en verimli faydayı sağlayacak biçimde devam ettireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa’da Taşeron Sözleşme Heyecanı

Şanlıurfa’da Taşeron Sözleşme Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim