• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Şanlıurfa'da sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Şanlıurfa'da sokağa çıkma yasağı protesto edildi
Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasağı çok sayıda sendikanın iş bırakma eylemi ile protesto edildi.

Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasağı çok sayıda sendikanın iş bırakma eylemi ile protesto edildi. Şanlıurfa'da DİSK, KESK ve TMMOB ve çeşitli STK'ların katılımı ile Güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasakları protesto edildi. Eğitim Sen Şanlıurfa şubesi önünde toplanan sendika üyeleri Rabia meydanına kadar yürüyerek sokağa çıkma yasaklarını protesto etti.

Rabia Meydanı'nda toplanan kalabalık adına KESK dönem sözcüsü Mehmet Keklik konuştu.

Bölgenin askeri yığınağa çevrildiğini dile getiren Keklik, okul, hastane ve devlet kurumlarının karargaha çevrildiğini ifade etti. Şehirlerin abluka altına alınarak vatandaşların evlerini terk ettiğini kaydeden Mehmet Keklik, çocuk ve kadınların hedef alınarak katledildiğini, insan cesetlerinin günlerce sokaklarda kaldığını, cesetleri almaya çalışanlarının öldürüldüğünü ileri sürdü.

Belediye başkanlarının tutuklandığını, sağlık personelinin hastanelere hapsedildiğini ifade eden KESK dönem sözcüsü, bununla çok tehlikeli bir mesajın verildiğini kaydetti. Beyaz Torosların yerinin siyah Rengerlerin aldığını belirten Keklik, hükümeti Meslek örgütlerinin önerilerini kulak tıkamak ve baskıları arttırmakla suçladı.

Ankara patlamasında kızı ile kardeşini kaybeden ve patlamanın simgesi haline gelen İzzettin Çevik de destek verdi. Burada kısa bir konuşma yapan Çevik, ölümden başka haber okuyamadıklarını göremediklerini kaydetti. Çevik, "Önümüzde iki yolu var. Silah, savaş ölümle devam edersek burnumuzun dibi Suriye, Irak ve Pakistan var öyle oluruz. Silahtan vazgeçer oturur konuşursak burnumuzun diğer tarafı olan Avrupa var, onlar gibi yaşar, insanları, çocukları, kadınları yaşatırız. Bu ülke buna müsait." ifadelerine yer verdi.

Bir günlük iş bırakan sendika üyeleri, gün boyu Rabia Meydanında oturma eylemi yaparak sokağa çıkma yasaklarını protesto edecek.

Şanlıurfa'da sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Şanlıurfa'da sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Şanlıurfa'da sokağa çıkma yasağı protesto edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim