• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Şanlıurfa’da Katı Atık Bertaraf Tesisi İncelendi

Şanlıurfa’da Katı Atık Bertaraf Tesisi İncelendi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmet veremeye başlayan Katı Atık Bertaraf...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmet veremeye başlayan Katı Atık Bertaraf Tesisini inceledi.

Şanlıurfa kent merkezi ve 10 ilçeden toplanan katı atıkları ayrıştırılarak enerji üretimi yapan tesisi inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Türkiye medeniyet anlamında katı atığını ekonomiye kazandırarak enerji üreten bir yapıya kavuşuyor" dedi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenice Mahallesinde yüzde 80 kapasiteli bir şekilde hizmet veren tesis ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi, tesisin Şanlıurfa'nın modernleşmesinde dev bir adım olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veren çöp entegre tesisimizde 13 ilçemizden gelen bütün katı atıklar bu alanda toplanıyor. Öncelikle katı atıkların ayrıştırılması daha sonra depolaması gerçekleştiriliyor. Depolama alanında ayrıştırılan katı atıklar farklı işlemlerden geçirilerek ortaya çıkan gazdan elektrik üretiliyor. Daha sonra gazlardan arındırılmış çöpleri tekrar doğaya kazandırmak için geri dönüşümü işlemi gerçekleştiriliyor. Kurmuş olduğumuz bu entegre tesis ile birlikte katı atıkların tüm varlıkları kullanılmış oluyor. Şanlıurfa'dan toplanmış bu katı atıklar, kurmuş olduğumuz modern tesis ile tekrar milli servet olarak vatandaşlarımıza yansıyor. Türkiye medeniyet anlamında çöpünü ekonomiye kazandırarak, enerji üreten ve çöpünü geri dönüştüren bir yapıya kavuşmuş durumdadır. Emeği geçen Bütün arkadaşlarımızı kutluyorum" şeklinde konuştu.

HAYVAN PAZARI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Sabahın erken saatlerinde Yenice Hayvan Pazarını da ziyaret eden Başkan Nihat Çiftçi, burada hayvan satıcılarının sorun ve taleplerini dinledi. Sorunların çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yapılan Mezbaheneyi kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Hayvan Pazarının sorunları var, konuyla ilgili arkadaşlarımıza talimatlar verdim. İnşallah kısa süre içerisinde sorunları gidereceğiz. Seçimden önce açılışını yaptığımız Mezbahaneyi de inceledik. Yeni bir tesis olmasıyla birlikte sorunları var ama inşallah çözülecektir" dedi. Ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde yapımı devam eden dev projeleri de inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, ilk olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 861 bin dönümlük GAP Vadisi Projesinin 1. etabındaki çalışmaları denetledi.

Daha sonra Mimar Sinan Bulvarına geçen Başkan Çiftçi ve beraberindekiler ağaçlandırma ve orta refüj çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa’da Katı Atık Bertaraf Tesisi İncelendi

Şanlıurfa’da Katı Atık Bertaraf Tesisi İncelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim