• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Şanlıurfa’da Balıklıgöl Seferberliği

Şanlıurfa’da Balıklıgöl Seferberliği
Şanlıurfa'nın en önemli turizm bölgesi olan Balıklıgöl-Dergah Platosu için Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında geniş katılımlı bir...

Şanlıurfa'nın en önemli turizm bölgesi olan Balıklıgöl-Dergah Platosu için Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'nın Geleceği İçin Daha Güzel Bir Balıklıgöl Kent Platosu sloganıyla düzenlenen toplantı öncesinde düşüncelerini ifade eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Balıklıgöl ve Dergah Platosu için kurumlar arasında işbirliği yapılmasının önemine değindi. Birçok kuruluşun bölgede hizmet verdiğini anımsatan Vali İzzettin Küçük, "Büyükşehir Belediyesinden Eyyübiye Belediyesine, Şurkav'dan Çevre Koruma Vakfına, çeşitli kurumlara varana dek burası herkesin ilgilendiği bir alan. Özellikle turizm mevsiminin gelmesiyle birlikte burayı bir daha ele almak ve kimin ne sorumluluk aldığının fotoğrafını çekerek Balıklıgöl'ü daha görkemli nasıl yapabiliriz konusunu hep birlikte konuşalım istedik" dedi. Toplantı öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Balıklıgöl ve Dergah Platosunda Büyükşehir Belediyesine düşen ve düşecek her sorumluluğu seve seve üstleneceklerini kaydederek hali hazırda devam eden iyileştirme çalışmaları hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantı açıklamaların ardından Çevre Koruma Vakfı tarafından hazırlanan raporun katılımcılara sunulmasıyla devam etti. Özellikle Balıklıgöl çevresindeki dinlenme alanlarında turistlerin oturabileceği bank sayılarının arttırılması ve yürüyüş alanlarının genişletilmesi toplantıya katılanlar tarafından olumlu karşılandı. Bir çok konunun görüşüldüğü toplantıda görüntü ve gürültü kirliliğini engelleyecek önlemler, aydınlatma, bölgede yer alan camilerdeki tuvaletlere bakım yapılması, yönlendirme levhaları, kapalı bahçelerin halka açılması, işgallerin önüne geçilmesi, su havzasının kontrolü ve Hz. İbrahim Makamının bakımdan geçirilmesi toplantının önemli konuları arasında yer aldı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında yapılan toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, İl Müftüsü İhsan Açık, Şurkav Genel Sekreteri Şükrü Üzümcü, Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa’da Balıklıgöl Seferberliği

Şanlıurfa’da Balıklıgöl Seferberliği

Şanlıurfa’da Balıklıgöl Seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim