• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Şanlıurfa’da Atanan Aday Öğretmenler İçin Seminer Verilmeye Başlandı

Şanlıurfa’da Atanan Aday Öğretmenler İçin Seminer Verilmeye Başlandı
Milli Eğitim Bakanlığının mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenlerin yetiştirilme sürecine dair mevzuatta yaptığı değişiklik Şanlıurfa'da uygulamaya...

Milli Eğitim Bakanlığının mesleğe ilk defa atanan aday öğretmenlerin yetiştirilme sürecine dair mevzuatta yaptığı değişiklik Şanlıurfa'da uygulamaya konuldu.

Yapılan değişiklikle aday öğretmenler bu süre zarfında derse girmeyecek, istediği bir ilde Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği program doğrultusunda Danışman Öğretmen nezaretinde 6 ay eğitime tabi tutulacak. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mevzuatta yapılan değişiklik doğrultusunda bu yıl atanan öğretmenler için 5 günlük seminer düzenledi. Şanlıurfa'da düzenlenen seminer programına Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Türk, "Bu yeni düzenleme içerisinde olan yetiştirme programıyla aday öğretmenler mesleğinin misyonunu öğrenecek, aidiyet ve adanmışlık duygusu gelişecek. Kültür ve medeniyetimizin temelindeki eğitim anlayışının farkına varacak. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi öğrenecek. Kültürel çeşitliliklerimizi ve eğitimle olan ilişkisini öğrenmiş olacak. Öğretmenlik uygulamalarına yönelik bilgi ve becerileri gelişecek. Milli Eğitimin genel politikalarını, güncel önceliklerini ve uygulamalarını öğrenecek. Uluslararası gelişmeler ışığında medeniyetimiz ve eğitimin gelecek vizyonu hakkında bilgi sahibi olacak. Öğrenme süreçleri ve eğitim etkinlikleriyle ilgili model uygulamaları öğrenecek. Eğitim ve öğretimle ilgili mevzuatı ana hatlarıyla öğrenecek" dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise yaptığı konuşmada, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 15 Şubat 2016 tarihinde ataması yapılan 30 bin öğretmenin adaylık yetiştirme süreci yeni bir paradigma ile hayata geçirilmiş, aramıza yeni katılan meslektaşlarımızın stratejik süreleri yeniden belirlenmiştir. Bakanımızın deyimiyle öğretmen, öğretmenin elinde yetişir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim