• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şanlıurfa'da 23 aile 33 kimsesiz çocuğa yuvasını açtı

Şanlıurfa'da 23 aile 33 kimsesiz çocuğa yuvasını açtı
Korunmaya muhtaç çocukların bakımının aile ortamında sağlanması amacıyla yürütülen "Koruyucu Aile Hizmeti" Şanlıurfa'da tanıtıldı.

Korunmaya muhtaç çocukların bakımının aile ortamında sağlanması amacıyla yürütülen "Koruyucu Aile Hizmeti" Şanlıurfa'da tanıtıldı.

Koruyucu Aile Birimi Sorumlusu Efrahim Çaylı, Şanlıurfa'da 33 çocuk, 23 korucuyu ailenin yanında kaldığını söyledi.

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde stant açan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü görevlileri koruyucu aile sayısını arttırmak için broşür dağıtarak, bilgilendirmeler yaptı. Toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması amacıyla gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi'nin alt projesi olan "Koruyucu Aile Hizmeti'nin tanıtımı için üç günlük planlama yapıldı.

Koruyucu Aile Birimi Sorumlusu Efrahim Çaylı, Şanlıurfa'da bu proje kapmasında 33 çocuğun 23 koruyucu ailenin yanında bakıldığını belirtip, koruyucu ailelere sağlanan olanakları anlattı. 25-65 yaş arasında sağlık sorunu olmayan, sabıkası bulunmayan, düzenli gelire sahip herkesin koruyucu aile olmak üzere başvuruda bulunabileceğini kaydeden Efrahim Çaylı, koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara ödeme yapıldığını bildirdi.

Çaylı, "Talepte bulunan ailelere yanlarına yerleştirilen çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmeleri için net ödeme yapılıyor. Engelli çocuklar için aylık bakım ödemesi yüzde 50 oranında artırılarak uygulanıyor. Çocukların okul masrafları için her yıl eylül ayında üç kat aylık bakım ödemesi, ayrıca giyim masrafları için de her yıl nisan ve ekim aylarında iki kat aylık bakım ödemesi yapılıyor. Çocukların okul yemek ücretleri ve servis giderleri, kurs bedelleri de devlet tarafından karşılanıyor. Koruyucu aile sözleşmesi devam eden koruyucu ailelerden, eşine veya bir yakınına bağlı olmaksızın emekliliğine esas sosyal güvencesi olmayan eşin, bir asgari ücret tutarı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında isteğe bağlı sigortasını yaptırması ve ödeme belgesinin ibrazı halinde primleri de aylık ödemelere ilave edilerek Bakanlıkça karşılanıyor." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim