• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Şanlıurfa’da 1 milyon kitabın dağıtımına başlandı

Şanlıurfa’da 1 milyon kitabın dağıtımına başlandı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin başlattığı "Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor" projesi kapsamında hazırlanan 1 milyon ortaöğretim kaynak kitabının...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin başlattığı "Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor" projesi kapsamında hazırlanan 1 milyon ortaöğretim kaynak kitabının dağıtımı Şanlıurfa merkez okullarında başladı.

Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans salonunda gerçekleştirilen kitap tanıtım ve dağıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde bulunan okul müdürleri katıldı.

Kitap okuma alışkanlığının kent genelinde yükseltilmesi için geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 500 bin kitap dağıtan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde 1 milyon kitap dağıtacak. Bu kapsamda projenin ilk etabında 100 bin kitap dağıtımının yapıldığı törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, daha önce belediye olarak 500 binin üzerinde dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Şanlıurfa'yı Okuyan Bir Şehir Yapacağız"

Kitap okuma seferberliğinin startını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla başlattığımız okuma kampanyasını şehrimizin tamamında ve tüm evlere yayılmasını temenni ediyorum " dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman eğitime ve gençlere destek vereceklerini belirten Çiftçi, "Kitap insanın hayata bakış açısı, insanın donanımı çerçevesinde yaşama verdiği zenginliktir. Her daim eğitim camiasının kayıtsız koşulsuz yanındayız, sizinle birlikteyiz, okullarımızın emrindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak birçok asli görevimiz var ama bizler yinede eğitime destek vereceğiz. Gerek okullarımızın onarımında gerekse de ihtiyaçlarının karşılanmasında birçok çalışmaya imza atıyoruz. Şanlıurfa'da yaşayan çocuklarımızın şehirlerini daha iyi tanıyabilmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Şanlıurfa'yı tanıyalım projesini başlattık. Aynı şekilde gençlerimizi sporla buluşturma noktasında 13 ilçedeki okullarımıza spor sahaları ve kütüphaneler yaptık. Hiç tiyatro izlemeyen öğrencilerimize yönelik tiyatro gösterimleri yaptık ve aynı şekilde Büyükşehir Belediyesinin müzik guruplarını öğrencilerimizle buluşturduk. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle anlaşarak öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunabilecek, doğru mesaj alabileceği sinema programları düzenledik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm yetkilerim ve imkanlarımızla başlattığımız okuma kampanyasını şehrimizin tamamında ve tüm evlerde başlamasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim İl Müdürü Şerafettin Turan ise, "Büyükşehir Belediyemizin eğitime destekleri her zaman devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile Şanlıurfa kırsalında 4 bin derslik okullar inşa ediyoruz. Eğitime yönelik desteklerinden dolayı Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan 861 okulda gerçekleştirilecek olan kitap dağıtımının ilk etabında 100 bin adet kitap dağıtan Büyükşehir Belediyesinin, ilerleyen günlerde Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde yer alan okullarda projeye devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim