• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük
12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliklerine katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Korkmadık, korkmuyoruz"...

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliklerine katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Korkmadık, korkmuyoruz" dedi.

Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Yazdığınız veya söylediğiniz bir söz bir millet tarafından sürekli tekrarlanıyor. Bu hangi faniye nasip olmuştur, bu ne büyük bir bahtiyarlıktır" diyerek Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı ile ölümsüzleştiğini dile getirdi. İstiklal Marşının 1921 yılında milletin ölüm kalım mücadelesi verdiği şartlarda yazıldığını hatırlatarak devam eden Vali İzzettin Küçük konuşmasında, "İstiklal Marşının ilk kelimesine dikkatinizi çekmek isterim. "Korkma" Bu kelime yabancı bir kelime değil. Peygamber Efendimiz Mekke'den Medine'ye göç ederken bir mağaraya sığınmıştı. Mekkeliler mağaraya yaklaştılar. Hz. Ebubekir korktu Peygamber Efendimiz için. Orada bir ayet geldi. Allah sizinle beraberdir. Bu kelime de o yüzden seçilerek kullanılmış bir kelimedir. Biz de korkmadık, hiçbir şeyden korkmuyoruz. Doğruluğun, adaletin, özgürlüğün yanında olduğumuz müddetçe hiçbir şeyden korkmuyoruz. Korkacak olanlar kötülüğün, fitnenin ve fesadın yanında olanlardır. Onların oyunu çok zayıftır. Aynı bir örümcek yuvası gibidir, darmadağın olur gider. Yalan üzerine hiçbir şey kuramazsınız. Bu sözlerimi bugünler için söylüyorum. Doğru iş yapan bir insanın korkacak hiçbir şeyi yoktur. Bugün çok daha güçlüyüz, çok daha büyüğüz" cümlelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler salondakiler tarafından beğeniyle izlendi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim