• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Şanlıurfa Valisi: 2 polis şehit edildi

Şanlıurfa Valisi: 2 polis şehit edildi
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'da iki polisin şehit olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde aynı evde kalan iki polis memuru evlerinde ölü bulundu. Aynı evde kalan üçüncü bir polis memurunun olduğu iddia edildi. Ancak üçüncü polis memurunun nerede olduğu henüz öğrenilemedi. Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında zorlama tespit edilemediği belirtildi. Ceylanpınar Belediye Başkanı AKP'li Menderes Atilla, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. HDP Milletvekili Ziya Çalışkan ise, yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre terör bağlantısının bulunmadığını belirtti. Mesaiye gelmeyince ortaya çıktı Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü’nde biri Terörle Mücadele Şubesi’nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli 2 polis memurunun bugün göreve gelmemesi ve telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine arkadaşları evlerine gitti. Polislerin yaşadığı TOKİ’ye ait eve giden polisler, ev arkadaşı olan 2 meslektaşını başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş cansız bedenleriyle karşılaştı. Kimlikleri tespit edildi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, evlerinde başlarından tabancayla vurularak öldürülen iki polisin kimlikleri tespit edildi. Hayatını kaybeden polislerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Açar olduğu öğrenildi.  Evde kalan 3. polisin nerede olduğu bilinmiyor Öte yandan, evde 3 polis arkadaşın ikamet ettiği belirtilirken, 3. polisin ise nerede olduğu henüz öğrenilemedi. Polislerin hayatını kaybettiği binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 Valilik'ten açıklama: Kapıda zorlama yok 

Şanlıurfa Valiliği tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilemediği vurgulandı. Valiliğin açıklaması şöyle: "Bugün saat 10 civarında Ceylanpınar İlçesi Bahçelievler mevkiinde 2 polis memurumuz ikamet ettikleri evde ölü olarak bulunmuştur. Biri Terörle Mücadele Şubesi diğeri Çevik Kuvvette görevli olan polislerimizin evlerinin kapısında herhangi bir zorlama tespit edilmemiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik  savcılık ve güvenlik güçlerimizin incelemeleri devam etmektedir." Vali olay yerine gitti Vali İzzettin Küçük, polislerin mesaiye gelmemeleri üzerine ekiplerin sabah söz konusu eve gittiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre polis memurlarımız silahla vurulmuş. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. Ben de Ceylanpınar'a gitmek üzere yola çıktım" dedi.Vali Küçük, olayın terörle bağlantısı olup olmadığını bilmediklerini aktardı. İnceleme yapılıyor İki polisin öldürüldüğü Bahçelievler mahallesindeki apartman dairesinde şu an olay yeri inceleme ekipleri ve savcı incelemelerde bulunuyor. 

Belediye Başkanı: PKK yapmış olabilir 

Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, ev arkadaşı olan 2 polis memurunun ölü olarak bulunduğunu ifade ederken, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Daha önce PKK’nın Suriye kolu olan PYD mensuplarınca otomobilinin geçiş güzergahına bomba konularak düzenlenen suikasttan kurtulan Başkan Atilla, polislerin de PKK mensuplarınca şehit edilmiş olabileceğini ileri sürdü. 

HDP’li Çalışkan: Terör bağlantısı yok

Reuters'a konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan, Ceylanpınar'da evlerinde ölü olarak bulunan iki polisle ilgili olayda yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre terör bağlantısının bulunmadığını bildirdi. ​

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim