• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Şanlıurfa, Mozaik Yolu Projesiyle Dünyaya Tanıtılıyor

Şanlıurfa, Mozaik Yolu Projesiyle Dünyaya Tanıtılıyor
Türkiye'nin kültürel mirasını tüm dünyaya tanıtmak için bir araya gelen Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği'nin yeni projesi "Mozaik Yolu" Şanlıurfa...

Türkiye'nin kültürel mirasını tüm dünyaya tanıtmak için bir araya gelen Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği'nin yeni projesi "Mozaik Yolu" Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle hayata geçiyor.

Türkiye'nin yeni bir kültürel turizm alanı kazanması, Anadolu mozaiklerinin korunması ve tanıtımları açısından desteklerin artırılmasının hedeflendiği projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ONE Derneği, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyeleri destek veriyor.

Anadolu'nun mozaiklerini tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen "Mozaik Yolu Projesi'nin" detayları Elgiz Müzesinde gerçekleştirilen programla tanıtıldı. ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve projenin lansman sponsorluğunu üstlenen Şölen İcra Kurulu Başkanı Elif Çoban'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un yanı sıra iş adamları ve akademisyenler katıldı.

Mozaik Yolu projesi kapsamında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında gelen konuklara Şanlıurfa'yı ve kültürel miraslarını anlatan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın turizm ve kültürel anlamla hak ettiği yere gelmesi için büyük bir özveriyle çalışacaklarını belirtti.

Şanlıurfa'nın Turizm değerlerinin tanıtılması açısından Büyükşehir Belediyesi olarak önemli bir projede yer aldıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa, tarihi İpekyolu güzergahındaki en eski ve kadim yerleşim yerlerinden biridir. Doğuyu batıya bağlayan ticari yolların kesiştiği kavşak noktasında bulunması her dönemde farklı medeniyetler için cazibe merkezi olmasını sağlamış, bölgeye hakim olan her medeniyet sahipliğini pekiştirmek için kendine ait eserleri bırakarak, günümüzde ilimizin Dünya arkeolojisi ve kültür altyapısı içerisinde önemli ve özel bir yere sahip olmasını sağlamıştır" şeklinde konuştu.

Öte yandan Mozaik Yolu yurt dışı tanıtım etkinliklerinin ilki yarın İsviçre'nin kayak merkezi olan Gstaad kentinde yapılacak.

Şanlıurfa, Mozaik Yolu Projesiyle Dünyaya Tanıtılıyor

Şanlıurfa, Mozaik Yolu Projesiyle Dünyaya Tanıtılıyor

Şanlıurfa, Mozaik Yolu Projesiyle Dünyaya Tanıtılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim