• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde Ortalama Taşeron İşçi Ücreti Bin 650 Lira Oldu

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde Ortalama Taşeron İşçi Ücreti Bin 650 Lira Oldu
Şanlıurfa'da Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro İş Sendikası üyesi 830 taşeron işçi için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma...

Şanlıurfa'da Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro İş Sendikası üyesi 830 taşeron işçi için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi Seydi Eyyüpoğlu, "Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde çalışan konfederasyonumuza bağlı Öz Büro İş üyesi 830 taşeron işçi arkadaşımızın ücretleri ortalama bin 650 lira oldu" dedi.

Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde bilgi işlem, idari işler, güvenlik görevlisi, büro görevlisi, temizlik elemanı olarak görev yapan 830 işçiyi kapsayan toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından Hak İş Konfederasyonu, Öz Büro İş Sendikası ve Hizmet İş sendikası yöneticileri Şanlıurfa Ziraat Odası Toplantı Salonunda üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Abdülbaki Gülbaba, Hizmet İş Sendikası Güney Güneydoğu Temsilcisi Zeki Önen, Hak İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Murat Fidanoğlu ile taşeron işçiler katıldı.

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARI

Hak İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde çalışan Öz Büro İş Sendikası'na üye 830 taşeron işçinin ücretlerinde yıllık yüzde 4 artış sağlandığını belirtti. Seydi Eyyüpoğlu, yüzde 2 oranında 6'şar aylık sürelerle yansıtılacak zammın yanı sıra, yevmilerde 4 lira artış elde ettiklerini bildirdi. Sosyal haklarda da iyileştirmelerin olduğunu ifade eden Eyyüpoğlu, evlilik yardımı ile üç çocuğu geçmemek üzere her çocuk için aylık 24 lira artış kazanıldığını aktardı. Eyyüpoğlu, toplu sözleşme sonucunda yılbaşından itibaren bin 300 lira olan asgari ücretin üzerine 300-350 lira civarında daha koyarak, işçi ücretlerinin ortalama bin 650 liraya ulaşmasını sağladıklarını ifade etti.

"MODERN KÖLELİK SONA ERMELİ"

Geçen yıl yapılan genel seçimlerde taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun her partinin vaatleri arasında olduğunu anımsatan SeydiEyyüpoğlu, "Türkiye genelinde 800 bin taşeron çalışan var. Modern kölelik dediğimiz bu sistemi ortadan kaldırmak için mücadele verdik. Çabamız taşeron çalışan arkadaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için oldu. Artık hükümetin seçim öncesi verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Eyyüpoğlu, taşeron işçilerin ailelerini geçindirebilecek, insanca yaşama standardı sağlayacak hakları elde etmek için mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

21 MART BEKLENTİSİ

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Abdülbaki Gülbaba ise taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda hükümetin yürüttüğü çalışmaları titizlikle takip ettiklerini dile getirip, kadro verilirken "Asıl iş, yardımcı iş" diye tanım yapılarak karar verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Gülbaba, hükumet sözcüleri ve ilgili bakanların taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili en son 21 Mart tarihini verdiğini anımsatıp, "Biz sendika olarak üyelerimizin bir kısmına kadro verilmesi, diğerlerine kadro verilmemesi halinde mahkemeye gideceğiz. Bu adaletsizliği, eşitsizliği dava konusu yapıp, mahkemeden döndürmeye çalışacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde Ortalama Taşeron İşçi Ücreti Bin 650 Lira Oldu

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde Ortalama Taşeron İşçi Ücreti Bin 650 Lira Oldu

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde Ortalama Taşeron İşçi Ücreti Bin 650 Lira Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim