• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Şanlıder’den Ankara Çıkarması

Şanlıder’den Ankara Çıkarması
ŞANLIDER Yönetimi Gaziantep milletvekillerini makamlarında ziyaret ederek kentin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ŞANLIDER Yönetimi Gaziantep milletvekillerini makamlarında ziyaret ederek kentin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) yönetimi Gaziantep milletvekillerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ile başlayan ziyarette ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri milletvekilleriyle görüştü. Ziyaretlerde derneğin misyon ve önemine vurgu yapan ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, ŞANLIDER'in sıradan bir hemşeri derneği olarak kurulmadığını, kentte önemli bir eksikliği giderip toplumda birlikte yaşama kültürünü geliştirmek ve kentin sorunlarına ortak çözümler bulmayı amaçladığını söyledi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Erdoğan, amaçlarının bir gruba ayrıcalıklar sağlamak olmadığını, birlikte yönetişim ve ortak yaşam vurgusunu ön plana çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti. Erdoğan, "Gaziantep bölgenin tüm özelliklerini bir arada barındıran kozmopolit bir kent haline geldi. Artık kentin geleceğiyle ilgili kararların tüm kent halkı tarafından birlik ve beraberlik içinde alınması gerekiyor. Bu noktada üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bugün vekillerimizi ziyaret ederek çalışmalarında yanlarında olduğumuzu bildirdik" dedi.

"BİRLİKTE İYİ İŞLER YAPABİLİRİZ"

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de, sivil toplum kurumlarının kent ve ülke geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ŞANLIDER'in kısa bir süre içinde önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. Gül, "ŞANLIDER temsil ettiği geniş bir yelpazedeki kitlesiyle önemli bir kuruluş. Birlikte kentimiz ve ülkemiz için iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise ŞANLIDER'in kentte faaliyet gösteren tüm hemşehri derneklerinin toplamı kadar bir kitleye ve yetkiye sahip olduğunu vurgulayarak, "Gaziantep sürekli büyüyen, gelişen bir kent. Burada Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi hep beraber kardeşçe yaşıyoruz. Gelecekte de bunun böyle devam etmesi için siyasilere olduğu kadar ŞANLIDER gibi kurumlara da büyük görevler düşüyor. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"ŞANLIDER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel de, daha önce yerel yönetim tecrübesi bulunduğunu anımsatarak, şehirlerin yönetiminde ve geleceğinde toplumun tüm kesimlerinin rol ve sorumluğu olmalı gerektiğini ifade etti. Yüksel, "ŞANLIDER bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiren bir dernek. Temsil ettiği kitlenin geniş bir yelpazede yer alması bu açıdan derneği daha da öne çıkarıyor. Verdikleri destekler için tüm ŞANLIDER üyelerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Gaziantep'in kozmopolit bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek, "Gaziantep Türkiye'nin tam bir örneği. İnsanlarımız etnisite ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada kardeşçe yaşıyor. Bu birlikteliği daim kılmak için siyasiler ve STK'lara önemli görevler düşüyor. Burada ŞANLIDER'in önemli sorumluluklar aldığına şahit oluyoruz" dedi.

"ÖNEMLİ BİR KİTLENİN TEMSİLCİSİ"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de, dernek yöneticileriyle ve üyeleriyle çok yakın ilişkileri bulunduğunu belirterek, kentin sorunlarının çözümü için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Ekici, "ŞANLIDER önemli bir kitleyi temsil ediyor. Yönetimi ve üyeleri arasında çok değerli dostlarımız var. Bu kentin geleceği için birlikte çalışmalıyız" şeklinde konuştu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ise parti olarak Gaziantep'e önem verdiklerini, kentteki sorunların çözümü için tüm sivil toplum kurumlarıyla birlikte hareket etmeye çalıştıklarını söyledi. Gökdağ, "STK'lar bizim için toplumun sorunlarına çözüm bulmada önemli bir faaliyet ortağı. ŞANLIDER'i temsil ettiği geniş kitlesiyle önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak önemsiyoruz" dedi.

"BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ise, önceki dönemde ŞANLIDER ile sürekli ilişki içinde olduklarını anımsatarak, yeni yasama döneminde de bu ilişkiyi aksatmadan sürdüreceklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdağ, "ŞANLIDER önemli bir sivil toplum kuruluşu. Ülkemizin sorunları için çözüm üretirken birlikte çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise, parti olarak sivil toplum kurumlarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Gaziantep'in kozmopolit yapısı gereği yerel güçlerin önemi daha da öne çıkıyor. ŞANLIDER de temsil ettiği geniş yelpazedeki kitleyle kent yaşamını önemli bir aktörü olmalı. Bu konuda bize düşen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Şanlıder’den Ankara Çıkarması

Şanlıder’den Ankara Çıkarması

Şanlıder’den Ankara Çıkarması

Şanlıder’den Ankara Çıkarması

Şanlıder’den Ankara Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim