• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Sankon Genel Başkanı Atasoy’dan İran Büyükelçiliği’ne Ziyaret

Sankon Genel Başkanı Atasoy’dan İran Büyükelçiliği’ne Ziyaret
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'ni...

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.

SANKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'un İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bıkdeli ile görüşmesinde İran Büyükelçiliği Ticari ve Ekonomi Müsteşarı Ali Reza Jabbari de hazır bulundu. Atasoy, İran Büyükelçiliği'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Türk halkı olarak İran Devletiyle ilişkilerimize çok önem veriyoruz. İran halkı ve İran Devleti tarihten bu yana her zaman Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında olmuştur. İki millet ve iki devlet dost, müttefik, kardeş milletler ve devletlerdir" dedi.

Atasoy, Türkiye iş dünyasının uluslararası toplum tarafından İran İslam Cumhuriyeti Devleti'ne ve İran halkına uygulanan ekonomik ambargoların kaldırılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Atasoy, "Kuruluş olarak Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerimize katkı sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Büyükelçi Bıkdeli ise, "İran İslam Cumhuriyeti Devleti'ne ve İran halkına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bizde İran İslam Cumhuriyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkıyla ilişkilerimize çok önem veriyoruz. İnanıyorum ki Türkiye iş dünyası ve SANKON kuruluşunun organizasyonlarıyla girişimleriyle destek ve katkılarıyla Türkiye ile İran arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerimiz ithalat ve ihracatımız gelişerek büyüyecektir" dedi.

Kuruluştan yapılan açıklamada ise SANKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'un önümüzdeki Nisan ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkilerine katkı sağlamak amacıyla İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin organizasyonuyla İran'ın başkenti Tahran'a bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim